Konya itfaiyesi deprem bölgesini anlattı: Boğazımız düğümlendi, gözyaşlarımızı tutamadık..

Konya'dan depremin ilk günü bölgeye giden İtfaiye ekiplerinden 170 kişi geri döndü. Enkazdan 168 kişiyi sağ olarak kurtaran itfaiye erleri felaketin büyüklüğünü ve arama kurtarma çalışmalarında yaşanan duygu dolu anları anlattı

Konya'dan depremin ilk günü bölgeye giden İtfaiye ekiplerinden 170 kişi geri döndü. Enkazdan 168 kişiyi sağ olarak kurtaran itfaiye erleri felaketin büyüklüğünü ve arama kurtarma çalışmalarında yaşanan duygu dolu anları anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 170 itfaiye eri, evlerine döndü. Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere enkaz oluşan 11 ilde arama-kurtarma çalışmalarına katılan itfaiyeciler, enkazdan 168 kişiyi sağ olarak kurtardı. AFAD koordinesindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından kente dönen itfaiyeciler, Konya'daki mesailerine kaldıkları yerden devam etmeye başladı.

Enkaz çalışmalarına katılan İtfaiyeciler yaşananları böyle anlattı:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.