Konya İŞKUR Tarım Fuarı'nda

Konya İŞKUR Tarım Fuarı'nda

İŞKUR Konya İl Müdürlüğü bu yıl 19.'su düzenlenen Konya Tarım Fuarında yerini aldı. İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, açıklamalarda bulundu

Türkiye'nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Konya Tarım Fuarı, 14 Mart’ta açıldı. Fuar, tarım sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların mamul ve hizmetlerini sergilemek, tarım teknolojileri, tarım makineleri, tohumculuk, sulama sistemleri, sera teknolojileri, hayvancılık, gıda işleme ve paketleme teknolojileri gibi alanlardaki gelişmeleri sergilemek, üreticiyle buluşturmak ve bu alanda iş birlikleri kurarak tarımsal üretimi ve dolayısıyla sanayi üretimini geliştirmek amacıyla düzenleniyor.

Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanında yer alarak gerek fuara katılan firmalara gerekse de fuarı ziyarete gelen vatandaşlara hizmet veriyor.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş yaptığı açıklamada, "İlimiz, tarımsal üretim, ticaret ve istihdam açısından ülkemizin en önemli merkezlerinden biridir. Sanayisinde tarım makineleri imalatının önemli bir yer tutması ve kendine özgü iklimi koşulları ile tarımsal potansiyeli oldukça yüksektir. 2021 yılı TÜİK verilerine göre bölgemizde tarım sektörü istihdamın yaklaşık yüzde 25’ini karşılamaktadır. Bilindiği üzere tarım sektörünün değeri küresel olarak da her geçen gün artmaktadır" dedi.

"Konya Tarım Fuarı, Türkiye'nin en büyük tarım merkezlerinden biri olan Konya'nın tarım potansiyelini yansıtmaktadır" diyen Keleş, "Fuar hem yerli hem de yabancı katılımcıları ağırlamakta ve dünya tarım sektörünün gelişmelerini takip eden ziyaretçiler için önemli bir platform oluşturmaktadır. Fuarda ayrıca tarım sektöründe ve tarım makineleri imalatında faaliyet gösteren birçok şirket, kurum ve kuruluş da temsil edilmektedir. Bu nedenle İŞKUR olarak fuarda yer almayı ve bu firmalarla temas kurarak danışmanlık, mesleki eğitim ve istihdam konularında bilgilendirme yapmayı ve hizmet sunduğumuz alanı genişletmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, şunları söyledi:

Bugün bilgi, herkes için önemli bir girdi niteliği taşımaktadır. Bu tür organizasyonlar sayesinde gerek tarım gerekse de tarıma dayalı sanayi sektörü temsilcileri ihtiyaç duydukları bilgiye kolayca ulaşabilmekte sektörün sahadaki uygulayıcılarından bilgi alabilmektedir. Fuara katılan tüm firma temsilcilerine fuar süresince standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza kayıt, yönlendirme, istihdam teşvikleri ve işbaşı eğitim programı hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Tarım Fuarları aslında hitap ettiği kitle itibariyle Türkiye'de adeta tüketicisi ve üreticisiyle herkese dokunmaktadır. İŞKUR olarak her sektörün istihdam ihtiyacını karşılamaya yönelik faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bir kamu kuruluşu olarak katıldığımız fuarlarda binlerce vatandaşımıza ulaşarak istihdama yönelik destekleri ve mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını anlatma ve daha geniş kitlelere hem işverene hem de iş arayana ulaşma imkânı buluyoruz. Bu itibarla, büyük emek sarf edilerek düzenlenen 19. Konya Tarım Fuarının Ülkemiz tarımının daha da gelişmesine, tarım sektörüne, tarıma yönelik imalat yapan sanayi sektörüne, organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan hizmetler sektörüne, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, istihdama destek olanlara şükranlarımı sunuyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.