Konya iş dünyasından istihdam seferberliğine destek

Konya iş dünyasından istihdam seferberliğine destek

KTO Başkanı Öztürk: - "Konya Ticaret Odası, Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine her türlü katkıyı vermeye hazırdır. Üyelerimizle birlikte 2017'de daha fazla çalışmaya kararlıyız"

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına ilişkin, KTO'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu belirterek, "Üyelerimizle birlikte 2017'de daha fazla çalışmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Konya Ticaret Odası’nın, 20 bin üyesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine destek vereceğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'nda başlattığı istihdam seferberliğini memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Öztürk, KTO olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini bildirdi.
Öztürk, KTO'nun üyeleriyle 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sağlam bir duruş sergilediğin vurgulayarak, şunları kaydetti:"Hem şehrimiz hem de ülke ekonomisine her türlü katkıyı sağlayacağımızı ifade ettik. Bu süreçte; ülkemize yönelik FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerinin saldırına rağmen yılmayacağımızı, sinmeyeceğimizi, daha çok çalışacağımızı da ifade ettik. Kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimleri ve spekülatif dalgalanmalarla özellikle Anadolu ekonomisi üzerinde oynanan oyunlar karşısında tavrımız her zaman net olmuştur. Konya olarak geçen yıl, Türkiye ortalamasının altında işsizlik rakamları elde ederek örnek bir başarıya imza attık. Öte yandan Konya ocak ayı ihracatını yüzde 20 artırarak üretmeye ve çalışmaya devam edeceğini de ortaya koymuştur."

- "2017'de daha fazla çalışmaya kararlıyız"

Hükümet tarafından özel sektörü teşvik eden uygulamaların üretimin ve istihdamın önünü açtığına dikkati çeken Öztürk, "Konya Ticaret Odası Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine her türlü katkıyı vermeye hazırdır. Üyelerimizle birlikte 2017'de daha fazla çalışmaya kararlıyız. Devlet-özel sektör işbirliğiyle 2010-2011 yıllarında olduğu gibi yeniden yüksek büyüme rakamlarına ve yüksek istihdam rakamlarına ulaşacağımıza yönelik inancımız tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :