Konya iş dünyasında yapay zeka konuşuldu

Konya iş dünyasında yapay zeka konuşuldu

Konya Ticaret Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve KOSAM işbirliğiyle düzenlenen seminerde, yapay zeka teknolojisinin iş dünyasına getireceği fırsatlar tartışıldı.

Konya Ticaret Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Konya Temsilciliği ve Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM) işbirliğiyle düzenlenen "Yapay Zeka ve İş Dünyasına Yansımaları" bilgilendirme semineri, Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Seminerde, yapay zeka teknolojisinin iş dünyasında açtığı yeni ufuklar ve fırsatlar ele alındı.

KTO Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran'ın açılış konuşmasında vurguladığı gibi, yapay zeka teknolojisi, dijital dönüşümün bir sonraki devrim niteliğindeki adımını temsil ediyor. Başaran, yapay zekanın sektörlerde ve işlerde köklü değişikliklere yol açarak verimlilik, etkinlik ve inovasyon alanlarında yeni perspektifler sunacağını belirtti. Ayrıca, yapay zekanın sadece bir tehdit değil, aynı zamanda birçok fırsatı da beraberinde getirdiğini vurguladı.

Konya iş dünyasında yapay zeka konuşuldu

Seminerde konuşan diğer bir isim olan EMO Konya Temsilcisi Özkan Keskin, Konya'nın sanayi ve tarım alanında önemli bir şehir olduğunu ve yapay zeka kullanımında öncü olmanın önemine değindi. Keskin, Konya Ticaret Odası ve KOSAM'a işbirlikleri dolayısıyla teşekkür etti ve yapay zeka konusundaki farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karaca liderliğindeki panelde, Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Merkezi Direktörü Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU, Anadolu Ajansı Teknoloji ve İnovasyon Direktörü Yakup Şıvka ve DeepZeka Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Saadin Oyucu, yapay zekanın iş dünyasına etkileri, medyadaki kullanımı ve girişimcilikteki yeni ufuklar konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Seminer, katılımcılara yapay zeka konusunda derinlemesine bir anlayış sağlamanın yanı sıra, iş dünyasında bu teknolojinin nasıl kullanılabileceği konusunda da önemli ipuçları verdi. Yapay zeka ile entegre olan işletmelerin rekabet avantajı elde edeceği ve sürdürülebilir başarıya ulaşacağı vurgulanarak, Konyalı firmalara yapay zeka konusunda farkındalık oluşturmak ve yol göstermek amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.