Konya iş dünyası, TSE ile geleceğin üretim vizyonunu konuştu

Konya iş dünyası, TSE ile geleceğin üretim vizyonunu konuştu

Türk Standartları Enstitüsü’nün Türkiye genelinde sürdürdüğü “Sektör Buluşmaları” kapsamında Konya’da düzenlenen toplantıda, sanayicilerle geleceğin üretim anlayışı, dijital güvenlik ve kalite süreçleri ele alındı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türkiye genelinde yürüttüğü “TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı”nın Konya ayağını, sanayicilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda üretimde standardizasyonun önemi, sürdürülebilirlik ve dijital altyapı konuları ele alındı.

Öztürk: “Doğru standartlarla üretmek artık bir zorunluluk”

Toplantının açılışında konuşan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, TSE’nin iş dünyasına yol gösteren yaklaşımını değerli bulduklarını belirtti. Öztürk, “Rekabet şartlarının sertleştiği günümüzde, artık sadece üretmek değil, doğru standartlarla, belgelendirilmiş ve çevresel etkileri azaltılmış süreçlerle üretmek gerekiyor,” dedi.

Konya iş dünyası, TSE ile geleceğin üretim vizyonunu konuştu

Konya’nın 200’den fazla ülkeye ihracat yaptığını ve 3,5 milyar doları aşan dış ticaret hacmine sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, bu potansiyelin sürdürülebilirliği için işletmelerin standartlara dayalı üretim kültürünü benimsemesi gerektiğini belirtti.

Bizler, üretim gücümüzü kalite ve güven temelli sistemlerle daha ileriye taşımak istiyoruz. Bu buluşmanın ana teması, iş dünyamızın yeni düzene nasıl adapte olacağıdır,” ifadelerini kullandı.

Şahin: “Konya için kalibrasyon ve veri kurtarma yatırımları yaptık”

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise Konya’nın Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracatına önemli katkı sağlayan bir şehir olduğunun altını çizdi. Şahin, “TSE olarak sanayicimizin yanında olmayı, dünya pazarlarına hazırlamayı ve kaliteyle markalaşma sürecini birlikte inşa etmeyi en büyük görevimiz olarak görüyoruz,” dedi.

Konya iş dünyası, TSE ile geleceğin üretim vizyonunu konuştu

Toplantıda TSE’nin Konya’da hayata geçirdiği iki önemli yatırıma da dikkat çeken Şahin, “TÜRKAK akreditasyonu kapsamında, iştirakimiz Sojuztest ile iş birliği içinde kalibrasyon hizmetlerine başladık. Ayrıca TSE’nin Acil Veri Kurtarma Merkezi’ni Konya’da kurduk. Bu merkezle dijital varlıkların güvenliği ve ulusal dijital dirençliliğin artırılması hedefleniyor,” açıklamasını yaptı.

Sertifika takdimleri ve proje sunumları yapıldı

Açılış konuşmalarının ardından, TSE’nin yeni hizmet alanları ile gelecek dönemde uygulamaya koyacağı projelere dair sunumlar gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca, Konya’da TSE belgesi almaya hak kazanan firmalara sertifikaları takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.