Konya İlçelerinde 1250 Gıda Kolisi Dağıtımı Yapıldı …

Konya İlçelerinde 1250 Gıda Kolisi Dağıtımı Yapıldı …

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)Konya Temsilciliği tarafından iftar organizasyonu gerçekleşti.

Ramazan ayı başlarında başlayan kumanya kolisi dağıtımları Konya’nın ilçe ve kasabalarında hız kesmeden devam ediyor. Tek tek ihtiyaç sahibi olan, Türk ve Suriyeli ailelere Ramazan bereketi ulaştırılıyor.

Gece gündüz demeden yardıma muhtaç ailelere yardım götüre bilmek için canla başla seferber olan Konya İHH İlçe Gönüllüleri, Suriyeli ve Türk ailelerin kapılarını çalıp hem onların sıkıntılarını dinliyor, hem de aynı zamanda gıda yardımlarında bulunuyorlar.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Konya İHH Başkan Yardımcısı Emrullah Eken, “ Yardımlarımız her geçen gün aralıksız devam etmektedir. Bizler bu yardımları hızlı bir şekilde Türk ve Suriyeli yardıma muhtaç ailelere ulaştırmanın telaşını yaşamaktayız. İlçelerimizde Ramazan ayı içerisinde şimdiye kadar 1250 adet gıda kolisi dağıttık. Yardımlarımız aralıksız bir şekilde ihtiyaç durumuna göre devam edecektir” dedi.

 

Özellikle ilçe teşkilatlanmalarına değinen Eken , ‘’Konya’da şu anda 28 ilçemizde teşkilat kurduk. Bu teşkilatlar sayesinde hem yardıma muhtaç insanlarımıza ulaşabiliyoruz, hem de tüm insanlarımıza İHH’yı tanıtma imkanı buluyoruz. Özellikle bir tarım şehri olarak Konya’da Ramazan ile alakalı başlattığımız ‘’ÖŞÜR HASADIN ZEKATI, FAKİRİN DE HAKKIDIR’’ isimli öşür kampanyası büyük teveccüh görüyor.

Dileğimiz odur ki daha fazla hayırsevere ulaşarak bizim yardımlarımızı bekleyen insanlara yeniden umut olalım. Bu nedenle fitre, zekat, öşür vb. bağışta bulunmak isteyen hayırseverler derneğimize ulaşarak kapsamlı bilgi sahibi olabilirler. Bunun yanında ilçe ve kasabada bulunan hemşehrilerimiz ilçe gönüllülerimiz ile tanışabilirler. ‘’ dedi.

Eken, tüm Konyalı hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ve bir kumanya kolisi bedelini 80 TL olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.