Konya İl Sağlık Müdürü Koç: Öncelikli hedef pandemi öncesi rakamlara ulaşmak

Konya İl Sağlık Müdürü Koç: Öncelikli hedef pandemi öncesi rakamlara ulaşmak

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, pandemi sonrası yeni dönemde 1. Basamak sağlık hizmetlerinde gerçekleştirilen muayene sayısı ile kanser ve diğer tarama hizmetlerinin en kısa sürede pandemi öncesi rakamlara ulaşmasını hedeflediklerini söyledi

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, aile sağlığı merkezlerini (ASM) ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Selçuklu 6 Nolu ve Meram 24 Nolu ASM’lerden hizmet alan vatandaşlar ile mesai başında olan hekim ve sağlık çalışanları ile sohbet eden Prof. Dr. Koç, verilen hizmetlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Pandemi döneminde göstermiş oldukları özverili çalışmalar nedeni ile tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Koç, pandemi sonrası yeni döneme geçiş sürecinde aile hekimlerine önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Koç, pandemi sonrası yeni dönemde 1. Basamak sağlık hizmetlerinde gerçekleştirilen muayene sayısı ile kanser ve diğer tarama hizmetlerinin en kısa sürede pandemi öncesi rakamlara ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. Halk sağlığı hizmetlerinin en önemli parçası konumunda olan aile sağlığı merkezlerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Prof. Dr. Koç, hastalıkların erken tanısı, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerine başvuru sayılarının azaltılması gibi konularda ASM’lerdeki hizmet sunumuna dikkat çekti.

KONYA'DA 40 ASM DAHA HİZMETE GİRECEK

Birinci basamak sağlık hizmetleri sunulan sağlık tesislerinin çağdaş standartlara ulaşması noktasında Konya’nın çok önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere belediye ve hayırseverlerimizin verdiği desteklerle son 5 yıl içerisinde 36 aile sağlığı merkezimizi tamamlamış bulunmaktayız. Ayrıca yine aynı şekilde yapımı devam eden, proje ve protokol aşamasında olan 40 ASM inşaatımız da inşallah kısa sürede tamamlanacak ve Konya sağlığı, çok daha üst seviyelere çıkmaya devam edecektir” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’a aile sağlığı merkezi ziyaretlerinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Çiftci, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar ve Meram İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder Aydemir ile hizmet başkanları da eşlik ettiler.

2.jpg

1.jpg

5.jpg4-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.