Konya İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Birimine eğitim verildi

Konya İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Birimine eğitim verildi

MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından verilen sertifikalarla, 40 öğretmene arama kurtarma eğitimleri tamamlandı.

Konya İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Birimi'nde görevli 40 öğretmene, MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen bir proje kapsamında teorik ve pratik arama kurtarma eğitimleri verildi. Eğitimlerin başarıyla tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından takdim edildi.

Konya İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Birimine eğitim verildi

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, kalkınma ajanslarının, bulundukları bölgelerin gelişimine katkı sunmak amacıyla kurulan katalizör kalkınma birimleri olduğunu belirtti. Bostancı, "Mevlana Kalkınma Ajansı olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projelerle bölgemizin gelişimine katkı sunuyoruz" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin afetlere karşı yüksek risk taşıdığını vurgulayarak, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekti.

Konya İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Birimine eğitim verildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini anarak, depremlerin yaşandığı şehirlerdeki arama kurtarma çalışmalarının zorluklarına değinen Bostancı, "Bu vesile ile arama kurtarma çalışmalarına katılan Konya İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Birimine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Projeyi önemsediklerini belirten Bostancı, eğitim programıyla 40 kişiye Orta-Ağır Arama Kurtarma eğitimleri verildiğini ve bu sayede ekip üyelerinin teknik kapasitelerinin arttığını söyledi.

MEVKA'nın bu gibi projelere destek vermeye devam edeceğini ifade eden Bostancı, sertifikaların hayırlara vesile olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise ülkenin deprem bölgesi olduğunu ve sık sık afetlerle karşılaşıldığını belirterek, müdahalede bulunma konusunda farklı illerden ve kurumlardan gelen insan sayısının artmasının başarının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Eğitim programının ardından öğretmenlere sertifikaları verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.