Konya İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu Tümgeneralliğe terfi etti

Konya İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu Tümgeneralliğe terfi etti

Konya İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Tümgeneralliğe terfi etti. Peki Şakir Uslu kimdir?

Konya İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tümgeneralliğe terfi etti.

Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'nin son sayısında yayımlanan karar ile Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Resmi Gazete'nin 12 Ağustos 2022'li sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda şu ifadeler kullanıldı:

Ekli listede yer alan Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup generaller ve albaylar 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 10 ve 11 maddeleri gereğince bir üst rütbeye terfi ettirilmiştir.

KONYA İL JANDARMA KOMUTANI TUĞGENERAL ŞAKİR USLU KİMDİR?

Tuğgeneral Şakir USLU 1966 yılında Yozgat/Yerköy ilçesinde doğdu. 1988 yılında Teğmen rütbesi ile Kara Harp Okulundan mezun oldu. 1988-2018 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çeşitli kadrolarında da Komutanlık görevi sonrası, 2018 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi ettirildi. 2018 - 2019 yılı arasında Jandarma Genel Komutanlığı karargahındaki görevine müteakip 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Konya İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

Şakir Uslu 12 Ağustos 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral Şakir Uslu, Huriye Uslu ile evli olup, 2 çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

1-002.jpg2-002.jpg

JANDARMA YENİ GÖREV YERLERİ

Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup generaller ve albayların yeni görev yerleri de Resmi Gazete'de yayımlanan kararla duyuruldu. İşte tam liste:

20220813-20-9.jpg

4-001.jpg

3-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.