Konya İHH Mazlumlar İçin Destek Bekliyor …

Konya İHH Mazlumlar İçin Destek Bekliyor …

Konya İHH, ‘’Kardeşçe Paylaşalım , Vakit Ramazan’’ sloganı ile çıktığı Ramazan yolculukları kapsamında birçok farklı coğrafyaya yardımları birebir elden ulaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Konya iHH ekiplerinin gittiği bölgelerden biriside Gürcistan’dı. Komşuluk hakkı , kardeşlik  ve insani yardım adına Gürcistan’da 2015 Ramazan yetim aidatları ve kumanya dağıtımı  gerçekleştirildi.

Bölgeye giden ekipte yer alan Konya İHH İstişare Kurulu Üyesi Yasin Yılmaz, ‘’ İnsani yardım listemizde uzun yıllardır bulunan Gürcistan’a bu sene de ulaştık. Kumanya dağıtımlarımızı yaptık , kardeşliklerimizi pekiştirdik. Özellikle tarihi sorumluluğumuzun olduğu Çeçen mültecilerin dertlerine ortak olduk.

Gittiğimiz bölgelerde ilerleyen süreçte yapılabilecek faaliyetler ve sorumluluklarımız hakkında gerekli fizibilite çalışmalarını yaptık. Yaklaşık 750 aileye kumanya paketi , yetim aidatı ve çocuklara kıyafetler , oyuncaklar ulaştırdık. Gürcistan’da yardımları ulaştırdığımız  ‘’Ahkhmeta İli Omolo , Duisi , Birkiani , Jokolo , Tsunobani , Dumasturi’’ bölgelerinde muhtaç insanlar bizi adeta bayram havasında karşıladılar. Bu bölgelerde yaşayan Çeçen mücadelesinin yiğitlerinin emanet bıraktığı yetimleri evlerinde ziyaret ederek , Konyalı hayırseverlerin selamlarını ve yardımlarını ulaştırdık. Her gün bir bölgede toplu iftar programları organize ettik . Elbette bu yardımları Konyalı hayırseverlerin destekleri ile ulaştırdık. ‘’ dedi.

Yılmaz , son olarak Konya  İHH’nın çalışma yaptığı 96 ülke ve bölgeye hayırseverlerin fitre , zekat ve sadakalarını ulaştırdıklarını ,ayrıca bir kumanya paketinin 80 TL , bir yetim çocuğun bayramlık kıyafetinin 80 TL ve bir iftar bedelinin 10 TL olduğunu sözlerine ekledi.