Konya için yapılan kar tahminleri değişti: Meteoroloji sıcaklık düşecek yağmur var tahmini yayınladı

Konya için yapılan kar tahminleri değişti: Meteoroloji sıcaklık düşecek yağmur var tahmini yayınladı

Hafta başında Konya için yapılan kar tahminleri değişti. Meteoroloji haritalarına göre Konya'ya Cumartesi günü yoğun bir biçimde kar yağacağı tahmini yapılmıştı. Yeni durum öyle görünmüyor.

Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un Anadolu Yakası, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi, Antalya'nın iç kesimleri, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi ile Konya ve Karaman çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı genellikle mevsim normalleri civarında, güney ve doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

KONYA İÇİN YAPILAN KAR TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

Meteoroloji İşleri'nin haftanın başında yayınladığı tahminlere göre Cuma ve Cumartesi günü yağış ihtimali görünüyordu. Yüksek kesimler için ise kar tahmini vardı.

Yapılan son tahminlere göre Konya'ya beklenen kar gelmeyeceği bildirildi. Yeni tahminlere göre Konya'ya yağmur yağacağı bilgisi paylaşıldı.

Yine yapılan son tahminlere göre de Konya'da 3 gün hava şu şekilde olacak:

  • Cuma: En yüksek sıcaklık 12, en düşük sıcaklık 2 derece. Hava yağmurlu.
  • Cumartesi: En yüksek sıcaklık 11, en düşük sıcaklık 3 derece. Hava yağmurlu.
  • Pazar: En yüksek sıcaklık 12, en düşük sıcaklık 1 derece. Hava az bulutlu ve açık.

konya-havasi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.