Konya için tahminler yenilendi! Sıcaklık hızla düşecek, kar yağacak mı? 27 Ocak - 1 Şubat hava durumu

Konya için tahminler yenilendi! Sıcaklık hızla düşecek, kar yağacak mı? 27 Ocak - 1 Şubat hava durumu

Konya Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine Ocak'ın son haftasında beklenen yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Kentte sabah saatlerine kadar sürecek fırtınalı hava ile birlikte sıcaklığın hızla düşerek yağmur ve kar yağışı bekleniyor

Konya Ocak ayının son haftasında beklenen yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre kentte yarın sabah saatlerine kadar sürecek fırtınalı hava ile birlikte sıcaklık hızla düşecek. Kuraklıkla mücadele edilen ve art arda yağmur dualarına çıkılan Konya'da yer yer yağış görülüyor.

Konya'da Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre 27 Ocak Cuma (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 2-4 derece düşmesi beklenirken, güney yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esiyor. Kentte 28 Ocak Cumartesi (yarın) sabah saatlerine kadar sürmesi beklenen fırtınanın ardından hafta boyu kar ile karışık yağmur beklentisi hakim.

METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji'den 27 Ocak Cuma saat 12.00 ile 28 Ocak Cumartesi günü saat 06.00 aralığı için yapılan uyarıda kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji uyarısında şu ifadeler kullanıldı: Güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KONYA 27 OCAK CUMA - 28 OCAK CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da 27 Ocak Cuma akşamı (bugün) hava rüzgar ve yer yer fırtınalı aralıklı yağmurlu, yüksek kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Sıcaklık 7 ila 9 derece. 28 Ocak Cumartesi (yarın) gününün ilk saatleri itibari ile sıcaklık 2 ila 5 dereceye kadar düşecek. Sabah saatlerine kadar yağmur beklenen Konya'da 28 Ocak Cumartesi günü sıcaklık öğlen saatlerinde 11 dereceye kadar yükselecek. Akşam ve gece saatlerinde beklenen hava sıcaklığı ise 3 ila 5 derece aralığında olacak.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 27 Ocak Cuma (bugün) yer yer yağmurlu 2 ila 11 derece, 28 Ocak Cumartesi günü yağmurlu 2 ila 11 derece, 29 Ocak Pazar günü karla karışık yağmurlu sıcaklık 0 ila 8 derece, 30 Ocak Pazartesi günü sıcaklık 4 derece birden düşecek, kar yağışlı -2 ila 4 derece, 31 Ocak Salı günü hafif kar yağışlı - 3 ila +4 derece, 1 Şubat Çarşamba günü ise hafif kar yağışlı -3 ila +2 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava-001.jpg

TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİN HARİTASI:

28 Ocak Cumartesi

29 Ocak Pazar

30 Ocak Pazartesi31 Ocak Salı1 Şubat Çarşamba

Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.