Konya için tahminler güncellendi! Yağmur devam edecek mi? 10, 11, 12 Haziran hava durumu

Konya için tahminler güncellendi! Yağmur devam edecek mi? 10, 11, 12 Haziran hava durumu

Konya için hava durumu tahminleri güncellendi. Konya'da 10 Haziran Cuma (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Kentin 12 Haziran Pazar günü yeniden yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Konya'nın bir çok bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. Kuraklıktan yakınan ve yağmur dualarına çıkılan Konya'da toprak suya doydu, bir çok ilçede tarlalar göle döndü, dolu nedeniyle ekili arazilerde büyük hasar meydana geldi. Konyalılar yağmur devam edecek mi? sorusunu sormaya başladı.

Meteoroloji verilerine göre Konya'da 10 Haziran Cuma günü hava az bulutlu olacak. Kent merkezinde yağış beklenmiyor ama Konya'nın güney doğusu, Karaman, Niğde ve Aksaray çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Bugün Konya'da hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, en düşük 16 en yükseklik 29 derece olacak.

KONYA'DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Konya merkez ve bölge genelinde 11 Haziran Cumartesi günü hava parçalı bulutlu sıcaklık 17-31 derece aralığında olacak. Tahminlere göre Cumartesi günü yağış beklenmiyor. 12 Haziran Pazar günü kent yine yağış alacak. Gök gürültülü sağanak yağışların 13 Haziran Pazartesi günü de etkili olması bekleniyor.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

5.jpg

Meteorolojinin Yağış Miktarı Tahmin Haritası güncellendi. Buna göre, 10 Haziran Cuma Konya'da yağış görülmeyecek ancak 11 Haziran Cumartesi başlayan kışla 12 Haziran Pazar günü kentin tamamı yeniden yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.