Konya için son tahminler! Yağmur ve kar yağışı devam edecek mi? 19-23 Mart hava durumu

Konya için son tahminler! Yağmur ve kar yağışı devam edecek mi? 19-23 Mart hava durumu

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre Konya bugün yağmur ve sağanak yağışlı. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Sıcaklığın bugün 3-5 derece daha düşeceği kentte, hava Salı günü ısınmaya başlayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 19 Ocak Pazar (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya ve Aksay'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, Konya'da rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi, sıcaklığın ise 3 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının az bulutlu olması beklenen 21 Mart Salı gününden itibaren artacağı da tahminler arasında.

KONYA 19 MART PAZAR SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Termometreler en düşük 5 en yüksek 7 dereceleri gösterecek.

konyahava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı Konya'da 19 Mart Pazar günü kuvvetli yağışlı 5 ila 6 derece, 20 Mart Pazartesi günü yağmurlu 6 ila 11 derece, 21 Mart Salı günü hava az bulutlu 1 ila 14 derece, 22 Mart Çarşamba günü yağmurlu 4 ila 16 derece, 23 Mart Perşembe günü ise parçalı bulutlu 5 ila 12 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

19 Mart Pazar

20 Mart Pazartesi

21 Mart Salı

22 Mart Çarşamba

23 Mart Perşembe

KONYA, KARAMAN, AKSARAY, NİĞDE METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.