Konya için son tahminler! O saatlere dikkat, yağış var! İşte 6 - 10 Mayıs hava durumu

Konya için son tahminler! O saatlere dikkat, yağış var! İşte 6 - 10 Mayıs hava durumu

Konya için tahminler yenilendi. Meteorolojinin son verilerine göre 6 Mayıs Cumartesi (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibariyle aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. İşte 6 - 10 Mayıs Konya hava durumu

Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da 6 Mayıs 2023 Cumartesi (bugün) parçalı ve çok bulutlu, öğlen 12.00-akşam 18.00 saatleri arasının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması, rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

KONYA 6 MAYIS CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibariyle gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı en düşük 9 en yüksek 19 dereceleri gösterecek.

konya-hava-bugun.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 6 Mayıs Cumartesi günü parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatleri arasında ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu 9 ila 19 derece, 7 Mayıs Pazar günü sağanak yağmurlu 9 ila 16 derece, 8 Mayıs Pazartesi günü çok bulutlu 9 ila 19 derece, 9 Mayıs Salı günü parçalı bulutlu 8 ila 23 derece, 10 Mayıs Çarşamba günü ise çok bulutlu 10 ila 24 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya-5-gunluk-hava-durumu.jpg

NİSAN YAĞMURU ŞİFALI MI? NE ZAMAN TOPLANIR?

Nisan yağmurlarıyla birlikte taşınan kıymetli minerallerin yer yüzüne düştüğü, bu yağmurların ise bu özellikleri nedeniyle faydalı olduğuna inanılıyor. Peki, nisan yağmurları ne zaman ve nasıl toplanır?

Nisan yağmuru, Rumi takvimine göre Nisan ayında düşen yağmurlar için kullanılan bir isimdir. Bu yağmur dönemi 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder. Konyalılar yüzyıllardır Nisan ayında bahçe ve balkonlarına koydukları kaplarla yağmur sularını toplayarak, şifasından istifade etmeye çalışır.

Peki Konya'da Nisan yağmurları ne kadar devam edecek? Meteorolojinin 5 günlük tahminlerinde bu hafta 2 gün yağış görünüyor. Nisan yağmuru toplamak isteyen vatandaşlar için 7 Mayıs Pazartesi ve 8 Mayıs Salı günleri iyi bir fırsat.

NİSAN YAĞMURU FAYDALARI NELER?

Nisan yağmurunun bir çok derde deva olduğunu bildiren hadisi şerifler vardır. İşte en yaygın olarak bilinen hadis-i şerif:

Peygamberimiz (sav)’den rivayet olundu ki:

"Cebrail as Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde, insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz’’

Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver, Ya Rasulullah dediler, Rasulullah (sav):

"Nisan yağmurunu alınız (toplayınız) Ona; 70 defa Fatiha-i şerife, 70 defa İhlâs-ı şerif, 70 defa Felak suresini, 70 defa Nâs suresini, 70 defa Tesbih duasını (SübhanAllahi vel-hamdüLillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm) okuyunuz Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, Cebrâil Bana dedi ki; "Bu sudan içen kimsenin, cesedinden, damarından, sinirinden, etlerinden, o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenâb-ı Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir."

KONYA, KARAMAN, AKSARAY ve NİĞDE 6 MAYIS METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

6 Mayıs Cumartesi

7 Mayıs Pazar

8 Mayıs Pazartesi9 Mayıs Salı

10 Mayıs Çarşamba

Memleket Konya haber
Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.