Konya için son tahminler! Kuvvetli yağmur ve o bölgeler için kar uyarısı! 13-17 Mart hava durumu

Konya için son tahminler! Kuvvetli yağmur ve o bölgeler için kar uyarısı! 13-17 Mart hava durumu

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre Konya'da bugün havanın soğumasıyla yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar bekleniyor. Vatandaş sel, su baskını, ulaşımda aksama, yükseklerde buzlanma ve dona karşı uyarıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 13 Ocak Pazartesi (bugün) hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek. Havanın soğumasıyla yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı, tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, karla karışık yağmur, bölgenin yüksek kesimlerinde kar şeklinde ve yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞECEK
Tahminlere göre Konya bölgesinde hava sıcaklığı 3 ila 8 derece azalacak. Bölgede rüzgarın, güneyli (Lodos) yönlerden kuvvetli, yarın (Pazartesi) kuzeyli ve batılı yönlerden orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞMUR VE KAR YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için önemli uyarılarda bulundu.

Uyarıda, "Yağışların bölgemiz genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Pazartesi havanın soğumasıyla yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

KONYA 13 MART PAZARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün kuvvetli yağış bekleniyor. Termometreler en düşük 4 en yüksek 6 dereceleri gösterecek.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı Konya'da 13 Mart Pazartesi kuvvetli yağmurlu 5 ila 5 derece, 14 Mart Salı günü karla karışık yağmurlu 3 ila 10 derece, 15 Mart Çarşamba günü hava kapalı 2 ila 15 derece, 16 Mart Perşembe günü yağmurlu 3 ila 13 derece, 17 Mart Cuma günü ise kuvvetli yağmurlu 6 ila 10 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

13 Mart Pazartesi

14 Mart Salı

15 Mart Çarşamba

16 Mart Perşembe

17 Mart Cuma

KONYA, KARAMAN, AKSARAY, NİĞDE METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.