Konya için son tahminler! Kar yağışı devam edecek mi? 2 - 6 Şubat hava durumu

Konya için son tahminler! Kar yağışı devam edecek mi? 2 - 6 Şubat hava durumu

Meteorolojinin Konya için son hava durumu tahminlerine göre 2 Şubat Perşembe (bugün) hariç kar yağışı yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığı bugün itibari ile hızla düşerek termometreler - 9 dereceleri gösterecek

Konya kurak geçen kış mevsiminde Ocak ayının son günlerinde beklenen yağışlı havanın etkisi altına girdi. Şubat'ın ilk gününde yer yer yoğun kar yağışı alan Konya'nın bir çok ilçesi beyaza bürünürken, Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre kentte sıcaklığın hızla düşeceği 2 Şubat Perşembe (bugün) haricinde kar yağışı yer yer etkisini sürdürecek.

Konya'da Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre 2 Şubat Perşembe (bugün) hava parçalı bulutlu, hava sıcaklığının en düşük - 9 en yüksek + 4 derece olması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bölgenin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Konya Seydişehir ilçesi ve Antalya yolunda kar yağışı ve görüş mesafesini yer yer sıfıra düşüren tipi nedeniyle sürücüler güçlükle ilerledi. Konya- Aksaray yolunda şiddetli rüzgar ve Karapınar-Ereğli yolunda yoğun kar yağışı ve özellikle Acıgöl Gülseren arasındaki 20 kilometrelik bölgede tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Konya Isparta yolunda da yoğun kar yağışı etkili olurken, Konya - Afyon yolu Kadınhanı ilçesinde de kar yağışı etkili oluyor.

Aksaray - Antalya - Beyşehir - Afyon ve Ereğli yollarında yer yer etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülerin hava ve yol durumunu göz önünde bulundurarak dikkatli seyir etmeleri ve buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

BEYŞEHİR VE SEYDİŞEHİR YÖNÜ TIR GEÇİŞİNE KAPATILDI

Öte yandan Antalya yolu krom kavşağında, Beyşehir yolundan Köyceğiz kavşağında, tır çekici türü araçların şehir merkezinden Beyşehir ve Seydişehir yönüne geçişine izin verilmediği açıklandı.

KONYA 2 ŞUBAT PERŞEMBE SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün parçalı bulutlu ve güneşli, gece saatlerinde termometreler eksi 9 dereceleri gösterecek. Öğle saatlerinden itibaren sıcaklık + 4 dereceye yükseleceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde ise - 3 ila - 3 derece aralığında olması bekleniyor.

konyasaatlik.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 2 Şubat Perşembe günü hava parçalı bulutlu ve açık - 5 ila + 4 derece olacak. 3 Şubat Cuma günü kar yağışlı - 5 ila + 7 derece, 4 Şubat Cumartesi günü hava kapalı - 3 ila + 1 derece, 5 Şubat Pazar günü kar yağışlı - 5 ila + 2, 6 Şubat Pazartesi günü ise parçalı bulutlu - 4 ila 0 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5-gunluk-hava.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

2 Şubat Perşembe

3 Şubat Cuma

4 Şubat Cumartesi

5 Şubat Pazar

6 Şubat Pazartesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.