Konya için son tahminler! Kar yağacak mı? Meteoroloji art arda uyardı! İşte 29 Mart - 2 Nisan hava durumu

Konya için son tahminler! Kar yağacak mı? Meteoroloji art arda uyardı! İşte 29 Mart - 2 Nisan hava durumu

Konya için yapılan son hava durumu tahminlerine göre bugün kar yağışlı. Meteoroloji Konya, Karaman, Aksaray, Niğde bölgesinde kuvvetli kar yağışı ve zirai don beklendiği belirtilerek, vatandaşları uyardı. İşte Konya 29 Mart - 2 Nisan hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 29 Mart Çarşamba (bugün) hava kar yağışlı, sıcaklık 10 ila 13 derece azalarak 3 ila 5 dereceye düşecek. Gece saatlerinde termometrelerin -4 dereceyi göstermesi bekleniyor. Konya'da hafta içi sıcaklık düşüşü devam edecek. Çarşamba gününden itibaren Konya, Karaman, Aksaray, Niğde bölgesinde kuvvetli zirai don beklendiği belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, hava parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 10 ila 13 derece azalması bekleniyor.

Konya'da rüzgar genellikle güneyli yönlerden, gece saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın güneyli yönlerden, gece saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışların, 29.03.2023 Çarşamba günü kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm.) yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Zirai Don Uyarısı: 29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.

KONYA 29 MART ÇARŞAMBA SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava kar yağışlı. Termometreler en düşük -4 en yüksek 5 dereceleri gösterecek.

habakonyasaatlik.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da 29 Mart Çarşamba (bugün) kar yağışlı 3 ila 5 derece, 30 Mart Perşembe günü hava kapalı -2 ila 4 derece, 31 Mart Cuma günü parçalı bulutlu -4 ila 9 derece, 1 Nisan Cumartesi günü az bulutlu 0 ila 17 derece, 2 Nisan Pazar günü ise parçalı bulutlu 7 ila 18 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5hava.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

29 Mart Çarşamba

30 Mart Perşembe

31 Mart Cuma

1 Nisan Cumartesi

2 Nisan Pazar

KONYA, KARAMAN, AKSARAY, NİĞDE 29 MART METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Memleket Konya haber

Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.