Konya için son tahminler! Kar yağacak mı? 12 - 16 Ocak hava durumu

Konya için son tahminler! Kar yağacak mı? 12 - 16 Ocak hava durumu

Meteorolojinin Konya için son hava durumu tahminlerine göre 12 Ocak Perşembe (bugün) beklenen kar yağışı hafta sonuna kaydı. Hava sıcaklığının 15 Ocak Pazar günü 5 derece birden düşmesi ve Konya'da nihayet kar yağması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayınlamış Konya'nın güney ve batı kesimlerinde 2 gün yoğun kar yağışı olacağını duyurarak vatandaşları uyarmıştı. Konya için tahminler bir kez daha değişti, kışı kurak geçiren kentte çiftçiler dört gözle yağış için dua ederken, beklenen kar yağışı hafta sonuna kaydı.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölgede hava çok bulutlu, rüzgarın güneyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Konya'da özlemle beklenen kar yağışının 15 Ocak Pazar günü yüksek kesimlerde etkili olacağı tahmin edilirken, tahminler tutarsa Konyalıları 16 Ocak Pazartesi günü karla karışık yağmurlu hava bekliyor.

KONYA 12 OCAK PERŞEMBE SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava çok bulutlu, sıcaklığın gece saatlerinde 2 ila 4 derece olması, öğle saatlerinde ise 5 dereceye yükselmesi bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde beklenen hava sıcaklığı ise 2 ila 3 derece aralığında olacak.

konya-anlik-hava-durumu.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 12 Ocak Perşembe (bugün) 3 ila 7 derece, 13 Ocak Cuma günü 0 ila +6 derece, 14 Ocak Cumartesi günü 0 ila +6 derece olacak. Konya'da 15 Ocak Pazar günü kar yağışının etkili olması beklenirken sıcaklık 5 derece birden düşerek 0 ila 1 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor. 16 Ocak Pazartesi günü ise karla karışık yağmurlu 0 ila 4 derece olması bekleniyor.

konya-5gunluk-hava-durumu.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

12 Ocak, Perşembe

13 Ocak, Cuma

14 Ocak, Cumartesi

15 Ocak, Pazar

16 Ocak, Pazartesi

Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.