Konya için son tahminler! Bahar erken mi geliyor? 18 - 22 Şubat hava durumu

Konya için son tahminler! Bahar erken mi geliyor? 18 - 22 Şubat hava durumu

Meteoroloji Konya için son hava durumu tahminlerini paylaştı. Konya'da 18 Şubat Cumartesi (bugün) hava az bulutlu, hafta içinde sıcaklık hissedilir şekilde artacak. Buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde pus ve sis bekleniyor

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 18 Şubat Cumartesi (bugün) hava parçalı ve az bulutlu, sıcaklığın 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Bölge genelinde gece buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Beklenen sis ve buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olması önem arz ediyor.

KONYA'DA SICAKLIK ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminine göre, ülke genelinde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, rüzgarın ise genellikle güneyli ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bölgede sıcaklığın 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Konya'da sıcaklığın 19 Şubat Pazar günü itibariyle artarak hafta ortasında 16 derecelere ulaşması bekleniyor.

KONYA 18 ŞUBAT CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava açık, gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu. Gece saatlerinde termometreler eksi -6 dereceleri gösterecek. Sis ve pus nedeniyle yollarda oluşabilecek görüş kaybı ve buzlanmaya karşı dikkat etmek gerekiyor. Konya'da gün içinde en yüksek sıcaklığın ise 9 derece olacağı tahmin ediliyor.

18konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 18 Şubat Cumartesi sabah saatlerinde sisli, -4 ila + 9 derece, 19 Şubat Pazar günü sisli 1 ila + 14 derece, 20 Şubat Pazartesi çok bulutlu 3 ila 15 derece, 21 Şubat Salı günü parçalı bulutlu 3 ila 13 derece, 22 Şubat Çarşamba günü ise sis ve puslu 2 ila 16 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

18 Şubat Cumartesi

19 Şubat Pazar

20 Şubat Pazartesi

21 Şubat Salı

22 Şubat Çarşamba

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.