Konya için kötü haber çok yakında gelebilir

Konya için kötü haber çok yakında gelebilir

1 yıldır devam eden salgında verilen kayıplara rağmen ders çıkarmayan vatandaşlar kurallara uymamakta kararlı görünüyor. Konya içinse durum oldukça kritik. Sokak kısıtlaması devam etmesi beklenen şehrin kapılarının da kapanması olası.

10 Mart 2020 tarihinden bu yana devam eden koronavirüs salgınında aradan geçen 1 yıla rağmen halen tedbir kararları uygulanmıyor.

Kolluk kuvvetlerinin önceki dönemlerde yaptığı ve vatandaş üzerinde baskı olarak gösterilmeye çalışılarak devletle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları nedeniyle esnetilen ortama vatandaşın tepkisi kurallara uymamak oldu.

Özellikle kalabalık yerlerde kurallar bir bir çiğneniyor. Kolluk kuvvetleri ise kısıtlama günlerinde ve saatlerinde uygunsuz hareket etmekte ısrarcı uslanmazları denetlemeye devam ediyor.

Konya’da son durum bu iken yeni dönemin senaryoları da ortaya atılmaya başlandı.

Daha önce 30 büyükşehirde uygulanan kısıtlamalara benzer kısıtlamaları bekleyen Konya’da okullar açılmayacak gibi görünüyor.

Bunun yanı sıra ilk olarak Konya’nın şehirler arasına kapanmasıyla giriş ve çıkışların kapatılması da gündeme gelebilir.

ESNETME BEKLERKEN MUTASYONA DENK GELDİK

 Daha önce dünyanın farklı ülkelerinde görülen mutant virüsler Türkiye’de Konya’da 13 ilçede görülmüştü. İlk olarak Memleket.com.tr’nin duyurduğu mutant virüs vakaları Konya’nın farklı ilçelerinde görülmeye devam ediyor.

Çumra’da, görülen mutasyonlu koronavirüs vakaları nedeniyle alarma geçildi. Denetimler artırılırken, ilçe merkezinin yanı sıra 2 taşra mahallede 1 Mart’ta yüz yüze eğitimin başlatılmamasına karar verildi.

Seydişehir’de kent yöneticileri alarm durumunda. Kaymakam başkanlığında bir araya gelen ilgililer, kademeli normalleşme öncesi salgınla mücadeledeki yol haritasını ele aldı. Yeni tedbirler gelebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum