Konya için dev yatırım kapısı açılacak! ASKON ve MEVKA taşınabilir enerji için kolları sıvadı

Konya için dev yatırım kapısı açılacak! ASKON ve MEVKA taşınabilir enerji için kolları sıvadı

ASKON Konya Şubesi, Konya’da büyük bir yatırıma kapı açacak önemli bir çalışma için harekete geçti. MEVKA ve Alkanlar Grup işbirliği ile Konya’da taşınabilir enerji tesisi kurulması için çalışma gerçekleştirecek

ASKON Konya Şubesi ve MEVKA, Konya’da taşınabilir enerji tesisi kurulması için fizibilite çalışması yapacak.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, Konya’da büyük bir yatırıma kapı açacak önemli bir çalışma için harekete geçti. Şube, MEVKA ve Alkanlar Grup işbirliği ile Konya’da taşınabilir enerji tesisi kurulması için çalışma yapacak. Bu kapsamda Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 6. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Taşınabilir Enerji Üretim Tesisinin Kurulması” projesinin sözleşmesi MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı tarafından imzalandı. Projedeki amaç,  Konya’da pil, akü, hava ve kara araç bataryalı üretiminin yapılması için yatırımcılara fizibilite hazırlamak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASKON Konya Şube Başkan Atilla Sinacı, taşınabilir enerjinin artık hayatın büyük bir bölümünde vazgeçilmez olduğunu, bu alanda yerli üretimin şart olduğunu dile getirdi.

dev.jpg

Başkan Sinacı, “MEVKA ile önemli bir işbirliğine imza attık. Biliyoruz ki taşınabilir enerji artık hayatımızın her alanında var. Artık araçlarımız da elektrikliye dönüyor. Günlük hayatta elektrikli bisiklet, elektrikli otomobil, elektrikli otobüs hatta traktör var. Yine droneler batarya ile işlem yapıyor.

Lakin bu araçların bataryalarını ithal ediyoruz. Ciddi bir döviz yükü oluşturuyor. Biz ‘Neden Ülkemizde Üretilmesin’ dedik ve girişim başlattık. Şube üyemiz Alkanlar Grup ile süreci başlattık. Akabinde MEVKA’yla işbirliği yaptık” dedi.

Hedeflenen sürece de değinen Başkan Sinacı, “Bizim yapacağımız çalışma ile ortaya özel bir fizibilite çıkacak. Bu yatırım şehrimize ve ülkemize yapmak isteyenler için eksiksiz bir rapor ortaya çıkacak. Yatırım için maliyet ne olacak, nasıl bir fabrika olması gerekiyor, istihdam sayısı, hammadde temini gibi yatırım için gerekli tüm bilgiler bu fizibilite çalışmasında yer alacak. Sonrasında ise biz bu raporları yerli ve yabancı yatırımcılara sunacağız.  Yatırımcı için ciddi bir süreç gerektiren çalışmayı bizim yapmış olmamız büyük bir avantaj. İnşallah ülkemiz ve şehrimizin endüstriyel üretiminin yeni bir faza geçmesi için bir kıvılcımı ateşlemiş olduk. Bu yatırımın Türkiye’de olması ile birlikte ülke olarak elektrikli araç üretiminde de dünyada söz sahibi olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Çalışmaya destek verenlere de teşekkür eden Başkan Sinacı, “MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı bey,  ASKON Konya Şubesi Ar- Ge, Teknoloji Komisyon Başkanımız ve Alkanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Alkan bey ve Proje Uzmanı Nilgün Candan Kök hanımefendi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eder, projemizin şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz” diye konuştu.

ASKON BASIN MÜŞAVİRLİĞİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.