Konya için art arda yoğun kar yağışı ve buzlanma uyarısı! O bölgelere dikkat, saat verildi

Konya için art arda yoğun kar yağışı ve buzlanma uyarısı! O bölgelere dikkat, saat verildi

Konya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu verilerini paylaşarak Konya'da yoğun kar yağışı beklenen bölgelerde buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, tipi, soba ve doğalgaz zehirlenmesi risklerine karşı uyardı

Konya Valiliği Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu verilerini paylaşarak vatandaşları uyardı. Konya'da 10 Ocak Salı (bu akşam) 18.00 ile 12 Ocak Perşembe akşamı saat 18.00 aralığı için yapılan tahminlere göre yoğun kar yağışının etkili olacağı bölgeler açıklanarak vatandaşların hazırlıklı olması istendi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nce yapılan son değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinden itibaren 12 Ocak 2023 Perşembe günü akşam saatlerine kadar Konya ve Karaman'ın Güney ve batı kesimlerinde devam etmesi beklenen kar yağışı 1200 metre üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Kar kalınlığının 20 santimi aşması bekleniyor.

Meteoroloji başta Antalya ile Konya karayolundaki geçitlerde olası buzlanma ve don olaylarına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu.

Konya Valiliği'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma Meteorolojinin son verileri de eklenerek şu ifadeler kullanıldı: Kuvvetli kar yağışlarına dikkat buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, tipi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Meteoroloji bölge müdürlüğü'nün açıklamasına göre kuvvetli kar yağışının beklendiği ilimizde vatandaşlarımızın buzlanma don sis ve kuvvetli yaştan kaynaklanabilecek diğer tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

METEOROLOJİK UYARI! KUVVETLİ KAR YAĞIŞLARINA DİKKAT

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son değerlendirmelere göre bu akşam salı saatlerinden itibaren 12 Ocak 2023 Perşembe günü akşam saatlerine kadar Konya ve Karaman'ın Güney ve batı kesimlerinde devam etmesi beklenen yağışların 1200 metre üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 santim üzeri) şeklinde olması tahmin edildiğinden başta Antalya ile Konya karayolundaki geçitlerde buzlanma ve don olaylarına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, soba ve doğalgaz kaynaklı bacak azı zehirlenmesi, kuvvetli güneyli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.