Konya Hüyük’te ilaçlama çalışmaları başladı

Konya Hüyük’te ilaçlama çalışmaları başladı

Konya'nın Hüyük ilçesinde, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte larva, sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışmaları hızlandırıldı

Konya'nın Hüyük ilçesinde, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sinekle mücadele çalışmaları hız kazandı.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekiplerinin, Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan Tolca, Budak, Kıreli mahallesi sahillerinin yanı sıra ilçe genelinde sinekle çalışma başlattığını söyledi.

Başkan Çiğdem, "Havaların ısınmasıyla birlikte ekiplerimiz hemşehrilerimizin daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi için devam eden larva, sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Hava sıcaklığının 15 derecenin üzerinde olduğu zamanlar sinek ve haşerelerin üreme alanlarında, larvaların ergin aşamaya gelmeden üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmanın yazın yapılan karasinek ve sivrisinek mücadelesinden daha etkin olmaktadır; ekiplerimiz durgun sular, yeşil alanlar, sazlık ve su bitkileri, hayvansal atıklar ile nemli alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.