Konya 'HİSDER’de 'Milli Ruh-Milli Duruş' sohbeti! 4. Nesil savaştayız!

Konya 'HİSDER’de 'Milli Ruh-Milli Duruş' sohbeti! 4. Nesil savaştayız!

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, “Vekâlet Savaşı”, “Asimetrik Savaş”, “Gerilla Harbi” diye tanımlanan 4. Nesil Savaştayız. Sadece cephede değil her yerde savaşıyoruz.” dedi.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde “Millî Ruh-Millî Duruş” konulu sohbette konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, günümüzde yapılan savaşların adının “4.Nesil Savaş” olduğunu ve bu savaştan Türkiye’nin bölgesinde güçlenerek çıkacağını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gazileri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, dernekleri hakkında bilgi verdikten sonra şu ifadelere yer verdi: “Bizim derneğimiz 1915 yılında, Çanakkale savaşlarından sonra dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın talimatıyla Miralay Cevdet Bey ve 11 arkadaşı tarafından İstanbul’da kuruluyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında farklı isimlerle pek çok dernek kurulmuş. Bu dernekler 1960’da birleştirilerek “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği” ismiyle tek çatı altında toplanmış. Biz 1983’te ilgili 2847 sayılı kanunla tekrar kurulmuş dört askeri dernekten birisiyiz. Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler statüsüne sahibiz. Biz 107 yıllık bir derneğiz. Derneğimizin 52 ilde şubesi var. Türkiye’de şehit ve gazi adını kullanan 517 dernek var.”

GÜNÜMÜZDE 4.NESİL SAVAŞ YAPILIYOR

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın çeşitli bölgelerinde Gayri Nizami Harp dedikleri iç çatışmalarda yaklaşık 50 milyona yakın insan öldüğünü belirten dernek başkanı Ege, “Devletimizin kayıtlarına göre, bölücü örgüt PKK’ya 38 Avrupa ülkesi silah yardımı yapıyor. Bunların içerisinde büyük devletlerde var. Biz sadece PKK ile değil onların arkasındaki güçlerle de savaşıyoruz. Bu savaşa ”Vekâlet Savaşı”, “Asimetrik Savaş”, “Gerilla Harbi” diye yeni tanımlar yapanlar da var. Esasen bunun adı Dördüncü Nesil Savaştır. Biz sadece cephede değil aynı zamanda siyaseten, hukuken, STK’larla birlikte hepsiyle savaşıyoruz. Suriye’de asimetrik savaşı yürüten Rusya ve Amerika’nın kazanma şansları yok. Bunu kazanacak tek millet var. O da biziz. Bizim 40’ın üzerinde ülkede askeri üssümüz var. Güçlü bir ülkeyiz. Bu gücümüzü birlik ve beraberlik içerisinde sağladığımızda daha da güçlü olacağımıza inanıyoruz.” dedi.

"HEPİMİZ YENİ SAVAŞIN İÇİNDEYİZ"

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın da konuşmasında, Doğu’da 1990’lı yıllarda kaymakam olarak 9 yıl görev yaptığını ve pek çok olumsuz hadiseye şahit olduğunu ifade ederek, “Şehitlik güzel bir makam. Şair öyle diyor: “Ey şehit! Bana sırrını söyle ki bu vatana bir daha kimse göz dikmesin” diyor. O ruhu yakalamamız lâzım. Şu durumda yeni ve farklı bir savaştayız. Dördüncü Grup savaştayız. Düşman artık karşımızda yok! Her yerde savaş var. Sosyal medya dahil her alanda var. Şu kültürel sohbet ve toplantı bile savaşın bir cephesi. Hepimiz yeni savaşın içindeyiz" diye konuştu.

MALUL GAZİ KOCAMAZ: “VATAN SAĞ OLSUN”

Malul Gazi Hasan Kocamaz da, 2007 yılında Şırnak/Akçay Kaletepe Mevkii’nde tuzaklanmış mayına basarak iki ayağını birden kaybettiğini ifade ederek “Benim mayına basmamla Şırnak Askeri Hastanesi’nde ilk müdahalenin yapılması 45 dakikada olmuş. Hastaneye girerken birisi, bana “bunun işi bitmiş atıverin” dedi. Ben bunu duyunca “Vatan Sağ olsun” diye bağırdım. Ameliyatta 16 saat kaldıktan sonra ben gözümü 12-13 gün sonra açmışım. Benim 7 Nisan 2007’de yeniden doğduğum gün o gündü.” dedi.

Konya Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbetin sonunda Karaman eski müftüsü Mehmet Emin Parlaktürk, şehitlerimiz ile geçmişlerimizin ruhuna Hatim duası yaptı. Teşekkür plaketi takdiminden sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

milli-ruh-4.jpg

milli-ruh-3.jpgmilli-ruh-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.