Konya, hem tarımda hem makinede lider

Konya, hem tarımda hem makinede lider

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, 20 ülkeden 400'den fazla firmanın katıldığı Konya Tarım Fuarı'nda, şehrin tarım makineleri sektöründe lider konumunu vurgulayarak, sektörün gelişimine ve ihracatına dikkat çekti.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Tarım Fuarı'nı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ederek, stant açan firmaları tebrik etti. Fuarın ardından yaptığı değerlendirmede, Konya'nın Türkiye'nin önemli sanayi merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, şehrin yatırım, üretim ve ihracat odaklı büyüdüğünü kaydetti.

Konya, hem tarımda hem makinede lider

Başkan Büyükeğen, tarım makineleri sektörünün Konya sanayisinin gelişmesine ciddi katkılar sağladığını vurgulayarak, Türkiye genelinde kayıtlı bin 336 iş yerinden 379'unun Konya'da üretim yaptığını açıkladı. Konya'nın, tarım makineleri sektöründe Türkiye'nin en fazla üreticisi bulunan ili olduğunu belirtti.

Konya'da bu sektörde 8 binden fazla kişinin istihdam edildiğine değinen Büyükeğen, 2023 yılında tarım makineleri alanında Türkiye'de ikinci en fazla ihracat yapan il olduklarını ifade etti. 170 milyon 963 bin dolarlık ihracatla Türkiye'nin tarım makineleri sektöründe yaptığı ihracatın yüzde 12,5'ini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konya, hem tarımda hem makinede lider

Başkan Büyükeğen, KSO olarak sektörün gelişimini sürdürebilmesi için ikili iş görüşmeleri organize ettiklerini ve yurt içi ile yurt dışı fuarlara teknik iş gezileri düzenlediklerini ifade etti. Sanayicilerin talepleri doğrultusunda bu organizasyonlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.