
Konya, havuç üretiminde birinci
Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Bitkisel Üretim İstatistiklerinden “Havuç Üretimi” konusunda hazırladığı bültende Konya'nın birinci olduğu ortaya çıktı
2016 yılı sonuçlarına göre; 2016 yılında Konya ilinde toplam 46 480 dekar alanda 336 463 ton havuç üretildi ve Konya bu üretimle Türkiye’nin toplam Havuç üretiminin yüzde 60,7’ini karşılayarak havuç üretiminde Türkiye birincisi oldu. Konya ilini 21 700 dekar alanda 124 910 ton Havuç üretimiyle (yüzde 22,5) Ankara ve 20 129 dekar alanda 59 836 ton havuç üretimiyle (yüzde 10,8) Hatay ili izlemiştir. Karaman ili ise 1 260 dekar alanda 3 739 tonluk havuç üretimiyle toplam üretiminin yüzde 0,7’sini karşılayarak Türkiye 6’ncısı oldu.
HAVUÇ ÜRETİMİ 2016’DA ARTTI
2015 yılında Konya ili 44 745 dekar alanda 310 295 ton havuç üretimi ile Türkiye’nin toplam havuç üretiminin yüzde 58’ini karşılayarak birinci sırada yer alırken, Konya’da 2016 yılında üretilen havuç miktarı 2015 yılına göre yüzde 8,4 arttı. 2015 yılında Konya ilini 127 750 ton (yüzde 23,9) havuç üretimi ile Ankara ili ve 64 413 ton havuç üretimi ile (yüzde 12) Hatay ili takip etti.
Türkiye’de 2015 yılında havuç ekilen alan 101 003 dekar iken 2016 yılında 101 080 dekar alana yükseldi. Üretilen havuç miktarı ise 2015 yılında 534 988 ton iken 2016 yılında yüzde 3,7 artarak 554 736 tona yükselmiştir. Haber Merkezi
2016 Yılında En Fazla Havuç Üretimi Yapılan 20 İl (Ton)
Konya 336.463
Ankara 124.910
Hatay 59.836
Denizli 10.876
Burdur 4.277
Karaman 3.739
Antalya 2.500
İzmir 1.311
Eskişehir 1.191
Diyarbakır 1.090
Balıkesir 1.029
K.Maraş 810
Adıyaman 766
Kırklareli 624
Kütahya 557
Afyon 518
Bursa 383
Muğla 377
Uşak 305
Mersin 300