Konya Hatay'da çadır kent kuruyor! Konteyner kent de kurulacak

Konya Hatay'da çadır kent kuruyor! Konteyner kent de kurulacak

Depremin ilk anından itibaren teyakkuza geçen ve bölgeye verdiği desteğini artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da 400 çadırdan oluşan çadır kent kuruyor. Başkan Altay, çadır kent için 20 tonluk su deposunu da indirdiklerini açıkladı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan depremin ardından bölgeye çok sayıda araç, iş makinesi, ayni yardım ve insan gücü gönderen Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Konya arama kurtarma, şehre içme suyu verilmesi, mobil mutfak, yardımların koordinasyonu faaliyetleri başta olmak üzere tüm imkânları ile depremden etkilenen vatandaşların yanında oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi şimdi de, Hatay'da 400 çadırdan oluşacak çadır kent kuruyor. Çadır kentte kalacak depremzedeler için 20 tonluk su deposu da alana indirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesbından yaptığı paylaşımda, "Hatay'da 400 çadırdan oluşacak Çadır Kent kuruluyor. Çadır Kent için 20 tonluk su deposunu indirdik. Yaraları birlikte sarıyoruz" ifadelerini kullandı.

KONTEYNER KENT DE KURULACAK

Başkan Altay, "Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, ilçe belediyelerimizle AFAD koordinesinde Hatay’da Konteyner Mahalle yapmak için çalışmalara başladık. Konya yapar!" dedi

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.