Konya Hasanşeyhliler İzmir'de arabaşı gecesinde buluştu

Konya Hasanşeyhliler İzmir'de arabaşı gecesinde buluştu

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanşeyh Köyü'nün İzmir'de yaşayan sakinlerinin 1963'te kurduğu Hasanşeyhliler Derneği, hemşehrilerini kış akşamlarının geleneksel lezzeti arabaşı sofrasında buluşturdu

Konyalılar Federasyonu çatısı altında yer alan, Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanşeyh Köyü'nün ve İzmir'de yaşayan sakinlerinin 1963 yılında kurduğu Konya Hasanşeyhliler Derneği'nde arabaşı sofrası kuruldu. Mahalli sanatçı 'Niğdeli Ferdi'nin de renk kattığı gecede İzmir'de yaşayan Konyalılar hasret giderdi.

Pandemi sürecinde hizmet ve birliktelikten yoksun kalan onya Hasanşeyhliler Derneği yönetici ve üyeleri, her hafta Çarşamba günleri düzenledikleri çeşitli aktiviteleri ile sivil toplum örgütleri arasında dikkat çekiyor. Dernekte, pandemi günlerinin acısını çıkarırcasına ülke ve yerel bazda düzenlenen vefa ve anma günleri, mevlit, yöresel ağırlıklı sohbet ve eğlenceler hız kesmeden devam ediyor.

hasanseyhsernegi1.jpg

"İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ"

Konya Hasanşeyhliler Derneği Başkanı Ali Devebacak, Mevlana hoşgörüsü ile tüm hemşehrileri kucaklayarak, üyelerin talepleri doğrultusunda çeşitli hizmetler vermeye devam ettiklerini belirterek, "Nitekim hayırseverlerimizin katkısıyla otuza yakın öğrencimize burs veriyoruz. İki gün önce bir toplu sünnete vesile olduk. Arka arkaya mevlit ve kandil merasimleri de düzenledik. Arada bir eğlence amaçlı ikramlar ve çiğ köfte partisi de yapıyoruz. Bin kişilik iftar yemeğimiz ve büyük köy şenliğimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Bu Çarşamba da İç Anadolu'nun ve Konya'mızın bir kış geleneği olan "Arabaşı Gününde" mahalli sanatçı Niğdeli Ferdi'yle (Yunus Karadiken) eğlendik. Hoş bir gece oldu. Derneğimiz herkese açık olup, herhangi bir kar amacı ve siyasi emeli yoktur. Biz insana yatırım yapıyoruz. Yeni projelerde buluşmak üzere, gecemize katılan, katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konyalılar Federasyonu Başkanı Yusuf Devebacak, eski dernek başkanı Nurettin Çankılınç ve takvim sponsorlarının onur konuğu olarak katıldığı program, dernek çatısı altında birleşen İzmir'de yaşayan Konyalıların ve çevre sakinlerinin memnuniyeti ile sona erdi.

hasanseyhsernegi.jpg

hasanseyhsernegi2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.