Konya haritasında ürküten devleri kuşbakışı böyle görünüyor

Konya haritasında ürküten devleri kuşbakışı böyle görünüyor

Konya’da ilçe yönetimlerinin yaptığı çalışmalar aralıksız sürüyor. Yeni bir görüntüye kavuşmaya hazırlanan Konya’da buna paralel olarak kuş bakışı görüntüler de dev yapılarıyla ürkütüyor.

Konya’da yerel yönetimlerin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şehrin farklı yerlerindeki yatırımlar Konya’ya değer katmaya hazırlanıyor. Dört bir yanda sürdürülen çalışmalar tamamlandığında şehir bambaşka bir hale bürünmüş olacak.

MOTORLU SANAYİLERİN TAŞINACAĞI ALAN

Konya’ya uzun yıllar hizmet eden ve hem görüntü olarak hem fiziksel olarak zarar verdiği düşünülen Karatay ve Eski Sanayi’nin Aslım Bölgesi’nde bir alana taşınması için çalışmaların ilk ayağı devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle TOKİ tarafından şehre kazandırılacak Yeni Sanayi Sitesi’nin inşası tüm hızıyla sürüyor. 2 bin 690 sanayi dükkânı ve 134 ticari dükkânın yapımı tamamlandığında 2023 yılında taşınma işlemi de başlayacak. Çalışmanın yapıldığı dev alanın kuşbakışı görüntüsü ürkütürken işin boyutlarını da gözler önüne seriyor.

yeni-sanayi-sitesi.jpg

ARDIÇLI TOKİ KONUTLARI

Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Konya’ya kazandırdığı binlerce konutun yapımının sürdüğü Ardıçlı’nın görüntüsü de dehşet veren görüntüler arasında. Dev arazide sürdürülen çalışmayla onbinlerce kişi konutların sakini olarak yaşamlarına devam edecek. Bir zamanlar yalnızca taş ve topraktan oluşan arazi şehre böyle kazandırılmış oldu.

ardicli-toki.jpg

KONYA ŞEHİR HASTANESİ

Şehrin en büyük yapılarından biri olan Konya Şehir Hastanesi de kuşbakışı görüntüsüyle ürkütüyor. Çok büyük bir alana kurulu hastanenin bir ucundan bir ucuna yürümek bile neredeyse günlük spor ihtiyacını karşılıyor.

konya-sehir-hastanesi.jpg

KONYA STADYUMU

Dünyanın en iyi 5 stadyumundan biri seçilen Konya Stadyumu da şehrin en büyük yapıları arasında. Kapladığı alan da oldukça büyük olan stadyumun bulunduğu alan da kuşbakışı görenleri hayrete düşürüyor.

yeni-stadyum-001.jpg

KONYA MİLLET BAHÇESİ

Şehre uzun yıllar hizmet veren ve yeni stadyumun yapılmasıyla yerine Millet Bahçesi yapılmasına karar verilen çalışmaların sürdüğü alanın görüntüsü de oldukça hayret verici. Çalışmalar tamamlandığında şehir yeni bir yeşil alana kavuşmuş olacak.

eski-stadyum-001.jpg

KARATAY ŞEHİR PARKI

Karatay Belediyesi tarafından ilk olarak hobi bahçesi olarak düzenlenen daha sonra alınan kararla yaşam alanına dönüştürülmesine karar verilen alan da şehrin dev yapıları arasında. İçinde hayvanat bahçesi ve piknik alanlarının bulunduğu alan böyle görünüyor.

karatay-sehir-bahcesi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.