Konya Tanıtım Günleri Ankara Millet Bahçesi'nde başladı

Konya Tanıtım Günleri Ankara Millet Bahçesi'nde başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Konya Günleri' Ankara Millet Bahçesi’nde açıldı. Başkan Altay, "Ülkemizin birçok yerinden buraya gelen insanlara Konya’mızın değerlerini tanıtmak açısından oldukça önemli görüyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentin tarihi, kültürü ve lezzetlerinin tanıtılacağı 'Konya Günleri' Ankara Millet Bahçesi’nde açıldı. Açılışa Konyalı Bakanlar Murat Kurum ve Fahrettin Koca, Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eski Bakanlardan Abdülkadir Aksu, Konyspor Başkanı Fatih Özgökçen, Taekwondo Federasyon Başkanı Metin Şahin, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya ilçe Belediye Başkanları, Ankara Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve çok sayıda Konyalı katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu önemli etkinliği hem Ankara’da yaşayan kıymetli hemşehrilerimizle bizleri bir araya getirmesi bakımından, hem de ülkemizin birçok yerinden buraya gelen insanlara Konya’mızın değerlerini tanıtmak açısından oldukça önemli görüyorum. Konya’mızın değerlerini Ankara’ya taşıdığımız bu etkinliğe katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sizler şehrimizin değerine değer katmaya devam ediyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Birliğimizi dirliğimizi daim eylesin" dedi.

Resim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Burada 4 gün boyunca Konyamızın güzelliklerini anacağımız, lezzetlerini tadacağımız, etliekmeğini yiyeceğimiz, fırın kebabından tadacağımız yine burada Konya’nın tüm güzelliklerinden doğasından kültüründen istifade edeceğimiz bir şenlik havasında Konya Tanıtım Günlerini yapacağız. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'mıza Ankaralı kardeşlerimize hediye ettiği bu Millet Bahçesinde 4 gün boyunca etkinliğimiz devam edecek. Ankaralılar Millet Bahçemize yoğun ilgi gösteriyor, Konya Günlerinde de etkinliklerden, konserlerden istifade edecekler. Bu etkinlikte de coşkumuza katılan tüm Ankaralı ve Konyalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum ve etkinliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

BAKAN KOCA: KONYALI GİRİŞİMCİLERİN ÜLKEYE NE ORANDA KATKI SAĞLADIĞININ ŞAHİDİYİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Ben biliyorsunuz bir bakkal babanın çırağı olarak 14 yaşıma kadar Konya'da ömrümü geçirdim. Lisede Bursa’ya gittim. 9 yaşımdan itibaren 14 yaşıma kadar babamın çıraklığını yaparak esnaflığın ne demek olduğunu, özellikle müteşebbisliğin, hürriyetin ve girişimciliğin ne kadar önemli olduğunu öğrenerek bu güne geldim. O nedenle hürriyet ve cesaretten biri yoksa eksik kalır. Biz Konya’nın özellikle girişimcilerinin ülkeye ne oranda katkı sağladığının canlı şahitleriyiz” dedi.

"KONYA’NIN SAĞLIK ÜSSÜ OLMASINI SAĞLAYACAK HİZMETLER YAPTIK"

Bakan Fahrettin Koca şunları söyledi: Ben pandemi döneminde Konyamıza az uğramak zorunda kaldım. Allah izin verirse haftaya Cuma günü inşallah Konyamıza sabahtan gelmek istiyorum. Özellikte sağlıkta Konya’da başta Şehir Hastanesi olmak üzere ve Konya’nın sağlık üssü olmasını sağlayacak, hiçbir ilçesine hastanesi kalmamacasına ciddi sağlık hizmetlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptık. Ama son dönemde bildiğiniz gibi sağlık çalışanlarımız ve hekimlerimizin motivasyonlarında bir düşüklük olduğunu görüyoruz.

"MESLEĞİMİZİN SAYGINLIĞINI KAYBETMEMELİYİZ"

Yönetmelik Meclis’te dün komisyonda geçti, yarın inşallah Plan Bütçe Komisyonundan geçmiş olacak, Meclisin iradesiyle Salı günü TBMM genel kurulundan geçmiş olacak. Arkadaşlarımıza özellikle şunu ifade etmek istiyorum, mesleğimizin saygınlığını özellikle pandemide kazandığımız saygınlığı kaybetmemeliyiz ve buna fırsat vermemeliyiz. Cumhurbaşkanımızın müjdelediği sağlıkta şiddet ve malpraktis yasası bildiğiniz gibi geçti. Malpraktis dünyada benzeri olmayan şekilde kökten çözüldü. Kasıt olmadıkça asla rücu olmayacak. Bazı arkadaşlarımız yetersiz görüyorsa da yönetmeliğin çıkması ve devamındaki uygulamalarla bunu daha net görmüş olacaklar.

EMEKLİLİK VE ÖZLÜK HAKLARINDA ÇOK ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Emeklilikle ilgili çok önemli bir gelişme kaydedildi. Bunun da Salı günü genel kurulda geçmesiyle, özellikle hekimler boyutuyla çok önemli bir kazanım elde ediliyor. Özlük haklarıyla ilgili arkadaşlarımız netlik olmadığını, herhangi bir artı değerin görülmediğini ısrarla vurguluyorlar. Ben de ısrarla daha detaylı açıklamada bulunmak istemiyorum. Çünkü hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanlarımızın hastaya hizmet odaklı hareket edebildiklerine inanıyorum. Devletimiz üzerine düşeni yaptı, yapıyor, yapacak bundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemde yönetmeliğin devreye girmesiyle özellikle 1 Temmuz itibariyle başlayacağı için, Ağustos döneminde bunu sadece hekim ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bilebileceği şekilde ve motive olabildikleri bir değişiklik olduğundan emin olsunlar. Önümüzdeki dönemin daha iyi olduğunu ve iyi olacağını, mesleğimizin saygınlığını korumak için aşırı gayret içinde olmamızın gerekliliğinin altını çiziyorum.

KONYA'DA SAĞLIKÇILARLA SOHBET

Bütün bunları özellikle Cuma günü Konyamızda bütün tıp öğrencilerimiz, hemşire arkadaşlarımız, ebelerimiz, hekim ve asistan arkadaşlarımız en geniş katılımıyla her neyi sormak istiyorlarsa bir kardeşleri, abileri veya meslektaşları olarak gerekirse saatlerce samimi bir sohbet yapmak, açıklanması gereken her ne varsa bilebildiğim kadarıyla açıklamak istiyorum.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, “Yüreği din, devlet, nizam bayrak ve insan sevgisiyle yanıp tutuşan Konyalı kardeşlerim, hepinizi sevgiyle saygıyla hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Konya Tanıtım Günleri’nin hayırlı olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi Rabbim bizleri göründüğü gibi olup, olduğu gibi görünenlerden eylesin inşallah” dedi.

Resim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: Selçuklu payitahtı, Mevlana şehri Konya’mız ortak paydasında sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Konuşmamın hemen başında; ihtişamlı tarihiyle, engin kültürel birikimiyle, bağrında yetişen âlim ve ulemalarıyla gönüller fetheden; sevgi ve hoşgörü pınarı, gönüller diyarı Konya’mızın birer mensubu olmaktan duyduğum gururu ifade etmek isterim. Çatalhöyük’ten bu yana 10 bin yıldır insanlığın şehirleşme yolculuğuna şahitlik eden Konya’mız; Türkiye Selçuklu Devleti’ne 200 yıl başşehirlik yaparken; Osmanlı’nın önemli merkezlerinden biri olmuştur. Günümüzde ise ülkemizin gücüne güç katan; üreten, gelişen ve hedeflerine emin adımlarla yürüyen bir şehirdir. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarımda, sanayide, sağlıkta, ulaşımda, savunma sanayiinde; kısaca her alanda altın çağını yaşarken, Selçuklu payitahtı Konya’mız da bu büyük atılımlardan nasibini almıştır.

Her alanda ortaya konan hizmetlerle ve birbirinden önemli projelerle, tarihi ihtişamını yaşatan bir şehir olan Konya’da; hayal bile edilemeyen projeler bir bir hayata geçmiş, geçmeye de devam etmektedir.

Şehrimizin bu seviyelere ulaşmasında büyük katkısı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tarih boyunca hoşgörü ve kardeşlik ikliminde insanları bir araya getiren Konya’mız; bizleri de hemşehrilik hukukuyla buluşturarak bir gönül ve kader birliğine vesile oluyor.

Bizi biz yapan, Selçuklu başşehrine yakışan en güzel yanımız; aramızdaki birlik ve beraberliğimizi korumamız ve pekiştirmemizdir. Ortaya çıkan her projenin asıl mimarı aramızdaki bu sarsılmaz gönül birliğidir. Yaktığı hakikat ateşiyle gönülleri hak yolunda birleştiren Hazreti Mevlana; “Dostlarını andığın vakit gönül bahçen çiçek açar, gül ve fesleğenlerle dolar.” buyurarak aramızdaki muhabbetimizi çok güzel ifade ediyor.

Girdiğimiz her zorlu işte, önümüze çıkan her engelde aramızdaki bu gönül birliğine sarılıyoruz.

Şehrimiz için attığımız her adımda, ortaya koyduğumuz her eserde dünyanın dört bir yanındaki hemşehrilerimizin desteğinden güç alıyoruz.

Gece gündüz demeden, yılmadan, usanmadan çalışırken en büyük motivasyonumuz; hemşehrilerimizin gurur duyacakları bir Konya’yı inşa etmek oluyor.

Elhamdülillah aramızdaki bu birlik ve beraberlik ruhuyla bugüne kadar birçok güzel projeyi hayata geçirdik, daha iyileri için de gayretle çalışıyoruz.

Sizlerin desteğiyle; geçtiğimiz yıl rahmet-i rahmana kavuşan Üstad Sezai Karakoç’un “Diriliş yolu, alın teri yoludur” anlayışıyla şehrimizi yarınlara güçlü şekilde taşımaya kararlıyız.

Bu önemli etkinliği; hem Ankara’da yaşayan kıymetli hemşehrilerimizle bizleri bir araya getirmesi bakımından, hem de ülkemizin birçok yerinden buraya gelen insanlara Konya’mızın değerlerini tanıtmak açısından oldukça önemli görüyorum.

Konya’mızın değerlerini Ankara’ya taşıdığımız bu etkinliğe katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sizler şehrimizin değerine değer katmaya devam ediyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Birliğimizi dirliğimizi daim eylesin.

Bu düşüncelerle; düzenlenen bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyor, bizlerden desteklerini esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Leyla Şahin Usta Hanımefendi’ye, tüm milletvekillerimize, İl Başkanımız Sayın Hasan Angı’ya, Belediye Başkanlarımıza, genel müdürlerimize, katılım sağlayan tüm Konyalı bürokratlarımıza, teşkilat mensuplarımıza ve Ankara’da yaşayan hemşehrilerimizle birlikte tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum.

Konya Günleri açılış programı, katılımcıların kurdele kesmesiyle son buldu.

Resim

KONYA GÜNLERİ'NDE NELER VAR? ZİYARET SAATLERİ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Konya Günleri 9-12 Haziran 2022 tarihlerini arasında, kentin güzelliklerini Ankara Millet Bahçesinde memleket hasreti çeken Konyalılar ve Konya severlerle buluşturacak. Etkinlik saatleri 11.00-23.00 arasında gerçekleşecek.

Konya’nın ilçeleri ile kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Konya Günleri’ne; 16 ilçe belediyesi, 21 kamu kuruluşu, 32 gıda sektöründen Konyalı esnaf, 12 sanayi firması, 4 üniversite, 5 odalar birliği olmak üzere toplam 90 sektör katılım sağlıyor.

Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 12 kişi ve açık hava görseli olabilir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.