Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden Leman Dergisi'ne sert tepki! 'Bu olayı kaşımak ahlaksızlığın da ötesinde'

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden Leman Dergisi'ne sert tepki! 'Bu olayı kaşımak ahlaksızlığın da ötesinde'

Geçtiğimiz hafta yaşanan bir menfur olay üzerinden Konya ve değerleri hedef alan Leman Dergisi yayımına Konya Gazeteciler Cemiyeti çok sert tepki gösterdi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti bir bildiri yayınlayarak, olayın iç yüzünün açığa çıkmış olmasına rağmen bu şekilde fitne atmaya dönük çabaları ve bunu yayın organları ile aleni bir şekilde gerçekleştirmeyi kendine vazife edinen derginin bu tavrını şiddetle kınadığını açıkladı.

Yapılan yayınla ilgili hukuki sürecin bir an önce başlatılması çağrısında bulunan Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verdi,

“Kardeşliğin, huzurun, çağrısı İslam’a olan Hz. Mevlana’nın şehri olan Konya’da yaşanmış olan bir olayı asılsız ve mesnetsiz iddialar öne sürerek çarpıtıp bunu da dergi kapağında yayınlama cüretini gösteren derginin amacı açıkça fitne tohumları serpmek ve bin yıldır bu topraklarda bir arada yaşayan ve kader birliği olan insanları birbirine düşman etmektir.

Bu defa provokatörlerin kirli kalemleri milli ve manevi değerlerimize de pis ellerini uzatma ve kem gözleriyle bakma cüretini gösterebilecek hale gelmiştir.

Olayın yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm kurumları olayı yakından takip ederken, olayı aydınlatmak ve faillerini bir an önce bulup cezalandırmak için mücadele verirken, olayın ırkçı bir yaklaşımla gerçekleşmediği resmi kurumlarca açıklanmış, aile ile görüşen, olayları takip eden herkesin malumuyken, yeniden asılsız ithamlarla bu olayı kaşımak ahlaksızlığın da ötesinde, toplumu birbirine düşürüp bir kaos ortamı oluşturma gayretinden başka bir şey değildir.

Malum olay üzerinden oluşturmak istedikleri iç karışıklığı yapamayıp, hedeflerine ulaşamayanlar, bu kez de toplumumuzun sinir uçlarına başka bir noktadan dokunup, milli ve manevi değerlerimizi de kirli emellerini gerçekleştirme uğruna alçakça kullanabilmektedirler. Bu tür yaklaşımların toplum nezdinde herhangi bir karşılığı yoktur. Ancak bu tür alçaklıkların, basiretsizliklerin, ahmaklıkların önüne geçebilmek için de hukuki anlamda mücadele yürütmek ve gereken cezayı en kısa sürede vermek gerekir.

Konya’da yayın yapan tüm gazeteler, televizyonlar ve bütün yayın kuruluşları olarak Leman Dergisi’nin nefret söylemleri üreten, ırkçılık hastalığını tetikleyen bir mikrop olan bu kapağını ve fikri yaklaşımını aynı nefretle ve şiddetle kınıyor, gereğinin en kısa sürede yapılacağına olan inancımızı da belirtmek istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla sunulur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum