Konya GastroFest kazan başında duayla başladı

Konya GastroFest kazan başında duayla başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Konya GastroFest duayla başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Konya GastroFest Kalehan Ecdat Bahçesi’nde Konya İl Müftüsü Ali Öge'nin yaptığı duayla başladı.

Tanıtım filminde 'Aşçı Dede' Ateş Baz-ı Veli'yi canlandıran yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu onur konuğu olduğu açılışta, "Ateş Baz-ı Veli Hazretlerini canlandırmayı nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum. Konya Gastrofest hayırlara vesile olsun, bereketi bol olsun" dedi.

“Aşçı Dede” ana temasında “Bizim Buralarda Yemek Bir Medeniyettir” ana fikri ile düzenlenen Konya GastroFest başladı. Cumartesi ve Pazar günü de açık olacak festivalde Konya’nın kadim yemek kültürü dünyaya tanıtılacak.

Konya Gastrofest'in açılış programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Ahırlı belediye Başkanı İsa Akgül, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı, Ak Parti ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl kapılarını ilk kez açan Konya Gastrofest'in bu yılki teması dünya üzerinde türbesi bulunan ilk aşçı olan Ateş Baz-ı Veli Hazretleri’ne ithafen ‘Aşçı Dede’ olarak belirlendi.

‘Benim Şehrimde Yemek Bir Medeniyettir’ sloganıyla açılan Konya Gastrofest'te mutfak alanında hizmet veren 150 katılımcı, ayrıca 300’e yakın Türkiye’den ve dünyadan önemli şefler katılıyor.

Türkiye Aşçılar Federasyonu ile birlikte İtalya, İspanya ve Hırvatistan’dan da aşçı federasyonu temsilcilerinin katıldığı festival alanında paneller, söyleşiler, workshop’lar yapılacak ve yemeklerin yapılma süreçlerini ve sonrasını görmek mümkün.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler