Konya Gastro Festivaline hazırlanıyor

Konya Gastro Festivaline hazırlanıyor

Konya saray mutfağının ve mutfak kültürünün tanıtılacağı Gastrofest 1 Ekim’de Kalehan Ecdat Bahçesinde başlayacak ve geleneksel hale getirilip önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlediği basın toplantısında kent mutfak kültürü ile Konya yemeklerinin tanıtılacağı Konya Gastrofest hakkında bilgi verdi.

Festivalin 1-3 Ekim tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleştirileceğini açıklayan Altay “Bu yıl ilk kez kapılarını açacak festivalimizin teması Ateşbaz-ı Veli’ye ithafen ‘Aşçı Dede’ olarak belirlendi. Bu topraklardaki köklü yemek kültürünü vurgulamak adına ise festival için ‘Benim Şehrimde yemek bir medeniyettir’ sloganını belirledik. Festivalimize mutfak alanında hizmet veren 150 katılımcı, alanında uzman 300 şef, Türkiye Aşçılar Federasyonu ile İtalya, İspanya ve Hırvatistan'dan aşçı federasyonları katılım sağlayacak. Festival alanında gün boyu gastronomi uzmanlarının katılımı ile panel, söyleşi, work şov ve konserler gerçekleştirilecek, festival boyunca çocuklar da çeşitli etkinliklerle gastronomi alanına dahil edilecek” dedi.

Resim

Festival açılışının Ateşbaz Veli Türbesi'nde dua ile başlayacağını belirten Başkan Altay, buradan festival alanına tuz getirilmesi ve getirilen tuzun temsili aşk kazanına dökülmesi ile devam edeceğini söyledi. Altay ayrıca Konya'daki üniversitelerin gastronomi bölümlerinden mezun olan öğrenciler için Aşçı Dede kuşak kuşanma töreni yapılacağını da kaydetti.

Başkan Altay, “9 bin yıllık medeniyetin birikimini yaşatan kadim Selçuklu başkenti Konya’mızda saray mutfağının ve kültürünün birikimi ile harmanlanmış en güzel lezzetler için tüm Türkiye'den misafirlerimizi Konya Gastrofest’e davet ediyorum” dedi.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.