Konya FSKAB'de 'Yunanistan ne istiyor?' konferansı! Hainlik ve ilgisizlik Yunanı şımarttı

Konya FSKAB'de 'Yunanistan ne istiyor?' konferansı! Hainlik ve ilgisizlik Yunanı şımarttı

Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği'nde konuşan Altunsoy, Yunanistan'ın hızla silahlanmasına rağmen Türkiye ile kıyaslanamayacağına dikkat çekerek, "Türkiye bariz üstün Yunan sadece adalara güveniyor. Esas güvendikleri ABD ve batılı ülkeler" dedi

Tarihçi Yazar Yılmaz Altunsoy, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın hızla silahlandığına dikkat çeken Altunsoy, "İki ülkenin hava kuvvetlerini kıyaslamak mümkün değil. Türkiye bariz üstün Yunanistan sadece adalara güveniyor ve adalara batmayan fırkateynlerimiz diyor. Tabii bu da psikolojik bir şey halka karşı. Esas güvendikleri Amerika ve batılı ülkeler" dedi.

Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği tarafından düzenlenen konferansta Tarihçi Yazar Yılmaz Altunsoy, 'Yunanistan silahlanmasının amaç ve hedefi, dünün ışığında bugün yaşananların anlamı' konulu konferans verdi. Konferans AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, dernek üyeleri, ilim fikir sanat adamları ile seçkin izleyiciler tarafından izlendi.

YUNANİSTAN HIZLA SİLAHLANIYOR

Konya Yazma Eserler Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Tarihçi Yazar Yılmaz Altunsoy, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tarihçi Altunsoy, Yunanistan'ın savunma harcamalarının hızla arttığına işaret ederek şu bilgileri verdi: Miçotakis 2021 senesinde bir önceki seneye göre savunma harcamalarını yüzde 57 artırdı. 2021 yılında savunma harcamaları 5 milyar dolardan 8 milyar dolara yükseldi. Türkiye'de bu rakam 23.4 milyar dolar. Yunanistan'da 2018 senesinde savunma bütçesinin sadece yüzde 10'u ekipman ayrımına alımına ayrılmışken, bu oran 2021'de yüzde 38'e çıkarıldı" dedi.

"2027'DE YUNAN F-16 FİLOSU AB'NİN EN MODERN FİLOSU OLACAK"

Yunan hava kuvvetleri hakkında da bilgiler veren Altunsoy, "Bugünkü Yunanistan hava kuvvetlerinin bel kemiğini 1993'e kadar general Dynamics ve daha sonra Lockheed Martin tarafından üretilen F16 uçakları oluşturmaktadır. Yunan hava kuvvetlerinde 228 aktif, 84 renovasyon, 24 sipariş olmak üzere toplam 336 savaş uçağı bulunmaktadır. (Türkiye'de 615 uçak var) Yunanistan'ın F16 renovasyon bütçesi 1,5 milyar dolar olup, 2027'ye kadar tamamlanması beklenmektedir. Renovasyonunu tamamlandığında Yunan F-16 filosu AB'nin en modern filosu olacaktır" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE BARİZ ÜSTÜN YUNANİSTAN SADECE ADALARA GÜVENİYOR"

Altunsoy, "İki ülkenin hava kuvvetlerini kıyaslamak mümkün değil. Türkiye bariz üstün Yunanistan sadece adalara güveniyor ve adalara 'batmayan fırkateynlerimiz' diyor. Adalar denizinde 3200 adet ada var. Ege denizi değil adalar denizi diyelim. Tabii bu da psikolojik bir şey halka karşı. Esas güvendikleri Amerika ve batılı ülkeler" dedi.

"YUNANİSTAN 100 YIL SONRA TOPRAKLARINI 3 KAT ARTIRDI"

"1821 yılında bağımsızlığını ilan eden Yunanistan 1830 yılında 48.000 kilometrekarelik küçük bir ülkeydi ama 100 yıl sonra topraklarını yaklaşık 3 kat artırmıştır" diyen Altunsoy, şu bilgileri verdi:

Balkan Harbi sonrasında 1913 yılında başlayan ilgisizlik ve ihanetler neticesinde Türkiye'ye ait olması gereken irili ufaklı binlerce adanın çok küçük bir kısmı bizde kalmıştır. Hepsi maalesef Yunanistan'a terk edilmiştir. Hatta İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanlar adaları terk ederken, Türkiye'ye müracaat ederek "bu adalarda sizin hakkınız var size devredelim" demişlerdir ancak İsmet Paşa "Ne kimsenin toprağına göz koyarız. Ne de kimseye toprağımıza göz koydururuz" diyerek güya beylik bir laf etmiştir. Ancak bizim olması gereken binlerce küçük ada ve 25 civarında büyük adayı maalesef Yunanistan'a terk etmiştir. Hıyanetler ve ilgisizlik yüzünden Adalar Denizin adı bile Yunanca 'Ege' olmuştur. Son yüz yıldaki hainlikler yüzünden Adalar denizinde Yunanistan şımartıldı.

y.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.