Konya esnaflarına hangi yardımların yapıldığını oda başkanı tek tek açıkladı

Konya esnaflarına hangi yardımların yapıldığını oda başkanı tek tek açıkladı

Konya Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılan algı operasyonuna oda başkanları tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak'ın ardından bir oda başkanı daha yapılan destekleri tek tek açıkladı.

Konya Kahveciler, Çayocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Mehmet Adil "Sosyal Belediyecilikte Konya farkı" başlığıyla yaptığı paylaşımda şu cümlelere yer verdi:

Pandemiden en çok etkilenen hizmet sektöründeki esnaflarımıza maddi, manevi desteklerini esirgemeyen, bu süreçte taleplerimize daima çözüm odaklı bakan, yardımlarını esirgemeyen,bundan sonrada maddi ve manevi desteklerine devam edeceğini bildiren sayın bakanlarıma şükranlarımı arz ederim.

16 Mart 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı genelgesiyle işyerleri kapanan 13 ay aydır faaliyetlere devam edemeyen Kahvehaneci ve Kantinci esnaflarımız için Büyükşehir Belediyemiz iki defa nakdi yardım, Meram, Selçuklu ve Karatay Belediyelerimiz de birer kez maddi yardımda bulunmak kaydıyla destek olmuşlardır.

Yine bu süreçte Büyükşehir Belediyesi Üyelerimize ücretsiz HİJYEN-SANİTASYON eğitimi vererek esnaflarımızı belgelendirdiler. İki ay su parası ve kiracılarından kira almadılar.

Selçuklu,Meram ve Karatay belediye başkanlarımız esnaflarımızın faaliyetlerine kısıtlama yapıldığı dönemlerde ÇTV,tabela vergisi,özel eğlence vergisi almamışlardır.

Yine İlçe belediyelerimiz Üyelerimize DEZENFEKTE MAKİNESİ ,hijyen suyu ve maske desteği sağlamışlardır.

Şimdiye kadar esnaflarımız için yapmış oldukları desteklerden dolayı;

Büyükşehir Belediye Başkanım sayın Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu Belediye Başkanım sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya, Karatay Belediye Başkanım sayın Hasan Kılca’ya, Meram Belediye Başkanım sayın Mustafa Kavuş’a en içten duygularımla teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Bir teşekkür de esnafın derdiyle dertlenen, her türlü taleplerimizi dikkate alarak gerekli mercilere ileten kıymetli KONESOB Başkanım sayın Muharrem Karabacak’a ve kıymetli desteklerinden dolayı STK’lar Platformu Başkanım sayın Muhsin Görgülügil beyefendiye, Sayın Başkanlarımın, problemleri, sıkıntıları her geçen gün dahada artan esnaflarımız için bundan sonrada maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini, her zaman yanımızda olacaklarını umut ediyorum.

Konya’mızın her zamanki gibi yine güzellikleriyle,ilkleriyle,birlik ve beraberlikleriyle,hoşgörüsüyle gündem olması,marka ve örnek bir şehir olması temennisiyle...

Kamuoyuna saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Konya Kahveciler, Çayocakları ve Büfeciler Odası yönetim kurulu adına

Başkan Mehmet Adil

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum