Konya esnafının 525 lira isyanı

Konya esnafının 525 lira isyanı

Pandemi sürecinde oldukça zor günler geçiren esnaflar kendini toparlamak için yeni isteklerde bulunuyor. Konya’da esnaflık yapan kuaför Hasan Selbasan da isteğini sosyal medya hesabından dile getirdi.

Türkiye’de 2 yıldır süren koronavirüs salgını nedeniyle daha önce uygulanan kısıtlamalar sebebiyle esnaflar oldukça zor günler yaşadı. Bu andan sonra devlet kanadından önemli destekler açıklandı.

Süreci en az hasarla atlatan esnaflar şimdi de eleman sorunuyla karşı karşıya.

2016 yılında esnafların çalıştırdığı elemanlara verilen desteğin 2021 yılı sonu kesilmesi gündemde. Yeni tasarı ve uygulamanın devam etmesi ise meclis görüşmelerine takılmış durumda.

ELEMAN ÇALIŞTIRAMAYIZ İSTİHDAM DÜŞER

Konya’da esnaflık yapan Hasan Selbasan da bu durumun getireceği problemle ilgili kendine ait sosyal medya sayfasından bir paylaşım yaptı.

Selbasan paylaşımında şu cümleleri kullandı:

- MEM Çıraklık okulundaki öğrencilerimize verilen 525 TL olan esnaflığa ustalığa ve istihdama olan devlet desteği sonlandırıldı.

- Bu destek sayesinde eleman bulunuyordu. Çıraklık eğitim merkezlerine kayıtlar iki üç katına çıkmıştı.

- Dolayısıyla istihdamın artışında önemli rol oynuyordu.

- Bu çocukların geleceğine hem ustalarımız hem de devletimiz sahip çıkmalıdır.

- Yaşadığımız pandemi sürecinden dolayı da ustaların bu ücretlerin tamamını karşılaması mümkün değildir. Acilen çözüm bekliyoruz.

- Tekrar desteğin verilmesini istiyoruz.

esnaf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum