Konya esnafı desteğe teşekkür etse de umutla 1 Haziran'ı bekliyor!

Konya esnafı desteğe teşekkür etse de umutla 1 Haziran'ı bekliyor!

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, esnaf ve sanatkarlara 2 grupta grupta verilecek olan hibe desteği için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara teşekkür ederek, "1 Haziran itibariyle tüm işletmelerimizin faaliyetlerine başlamalarını istiyoruz" dedi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı, Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı ve TESK Denetim Kurulu Üyesi Muharrem Karabacak, Esnaf ve Sanatkarımıza 2 grupta verilecek olan hibe desteği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlarımız Lütfi Elvan, Mehmet Muş ve Murat Kurum’a ve Bakanlar Kuruluna çok teşekkür ediyor, 1 Haziran itibariyle tüm işletmelerimizin faaliyetlerine başlamalarını istiyoruz" dedi.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

1 Haziran’dan itibaren başlayacak kademeli normalleşme süresinin ikincisine başlıyoruz. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Bu salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz.

1. grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler internet kafeler, hamamlar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235.000’e ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5000 liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Destek vereceğimiz 2. grupta ise; bakım onarım tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, Camcılar, Çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, Konfeksiyoncular, Tuhafiyeciler, züccaciyeciler, işletmecileri bu kuruma daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüscü, otobüsçüler ile pazarcılar da dahil toplamda 1.150.000’i aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3000 TL hibe ödemesi yapacağız.” açıklamasında bulundu.

1 Haziran’dan itibaren tüm işletmelerimizin hiç bir kısıtlama olmadan normal faaliyetlerine başlamasını istiyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlar Kurulumuza açıklamış oldukları paket için çok teşekkür ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.