Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde Muharrem Karabacak dönemi

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde Muharrem Karabacak dönemi

KONESOB Genel Kurulu'nda seçim heyecanı yaşandı. Genel kurulda 335 oy alan Muharrem Karabacak KONESOB Başkanlığına seçildi. Ali Osman Karamercan ise 287 oy aldı.

yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Genel Kurula;  Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Milletvekil aday adayları Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı, çevre illerin esnaf ve sanatkârlar odaları birliği başkanları, oda başkanları, ilçe oda başkanları ve üyeler katıldı. İki liste ile seçime gidildi. Seçimi 335 oy alan Muharrem Karabacak kazandı. Ali Osman Karamercan ise 287 oy aldı. 

ALTAY: ESNAFIMIZIN HAKKETTİĞİ KOŞULLARI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Genel kurulda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu hatırlattı. Konya'nın 200 yıl Selçuklular'a başkentlik yaptığına dikkat çeken Başkan Altay, "Ecdadımız bu toprakları fethederken bir yandan düşmanlarla uğraşmış bir yandan da şehirleri imar etmiştir" dedi. Esnafın kendini geliştirmesi için atalarımızın Ahilik Teşkilatını kurduğunun altını çizen Altay, daha sonra şunları kaydetti: "Biz de bugün şehirlerimizi imar ediyoruz. Hanlar hamamlar inşa ediyoruz. Görevlerimizden sadece birisi de esnaflarımıza hakettiği olgun koşulları sağlamaktır. Bunu esnaf çocuğu olarak söylüyorum. Benim babam da yorgancı. 68 yaşında hala da yorgan dikmeye devam ediyor. Bizi ne şartlarla okuttuğunu biliyorum. Yorgancılar Odası'nda da uzun zamanlar görev aldı. Bundan sonra Konya'da esnafımızın daha iyi ticaret yapması, evine daha bol kazanç götürmesi için biz de elimizden geleni istişareler eşliğinde yapacağız.”

konesob--(2)-001.jpeg

aw383506_05.jpg

PALANDÖKEN: SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Genel kurul toplantısına katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Sizlerle birlikte bu güzel kongreden sonra inşallah aynı şekilde hep birlikte sorunlarımızla ilgili çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KARABACAK: ESNAFIMIZIN SORUNLARINI DAHA HIZLI ÇÖZECEĞİZ

KONESOB başkanı seçilen Muharrem Karabacak, yeni dönemin tüm Konya’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Esnaflarımızın sorunlarına daha çok çözüm arayışı içinde olacağız. Esnaflarımız artık işlerinin takibini daha güzel yapacağız. Bununla kalmayarak esnaflarımızın tüm sıkıntılarını birebir dinleyeceğiz. Yeni dönemde tüm esnafımıza bol kazançlar ve hayırlı işleri olmasını diliyorum” dedi.

 

KARAMERCAN: 4 YILDA PEK ÇOK HİZMET YAPTIK

Başkan Ali Osman Karamercan, geçirdikleri 4 yılın hem ülkemiz için hem de esnaf için son derece yoğun geçtiğini kaydetti. "Birliğimiz, kanunlar ve üst kuruluşlar tarafından verilen tüm görev ve sorumlulukları aksatmadan zamanında yerine getirdi" diyen Karamercan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Odalarımızın sorunlarına cevap verildi, bize iletilen sorunları için gerekli girişimlerde bulunuldu. Özellikle KOSGEB destekleri verilen dönemlerde birlik personelimiz günlerce çok yoğun mesai harcayarak, esnaflarımızın bu desteklere ulaşmasına aracı oldu. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Esnaf Müdürlüğü kurulmasını sağladık. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda Valilik makamı ile eğitim işbirliği protokolü imzaladık. Elbette geçtiğimiz 4 yılda tüm hedeflerimize ulaştığımızı söyleyemeyiz. Ama projelerimizin altyapısını bu dönem hazırladık, gelecek dönemde bunları hayata geçireceğiz. En önem verdiğimiz konuların başında esnaf teşkilatı içinde birlik ve beraberliğin sağlanması geliyor. Bu konuya özel önem vereceğiz. Kol kırılır yen içinde kalır prensibi ile hareket edeceğiz. Birbirimizi bir arada iken eleştireceğiz."  Seçimi 335 oy alan Muharrem Karabacak kazandı. Ali Osman Karamercan ise 285 oy aldı. 

SEÇİMDE GERGİN ANLAR

Seçimde gergin anlar da yaşandı. Seçim sorumlusu bir kişi görevini yapmakta olan basın mensuplarına bağırarak, hakaret etti. Diğer seçim sorumlularının gerginlikleri de dikkatlerden kaçmadı. Yaşanan o anlarda araya giren Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça ise gazetecilere sahip çıktı. Honça, sesini yükselten seçim sorumlularına "Basın mensuplarına bağırmayın" diye uyarılarda bulundu. Ferit Hepokur-Memleket

 

konesob--(2).jpg

konesob--(1).jpg

aw383506_02.jpg

Etiketler :