Konya Emniyeti'nden sürücülere yoğun kar ve buzlanma uyarısı! Karayollarında son hava ve yol durumu

Konya Emniyeti'nden sürücülere yoğun kar ve buzlanma uyarısı! Karayollarında son hava ve yol durumu

Konya için bu gece itibari ile 2 gün sürecek yoğun kar yağışı uyarısında bulunulmuştu. Bir uyarı da Konya Emniyeti'nden geldi. Konya'yı çevre illere bağlayan yollarda son yol ve hava durumu bilgisini veren Emniyet, sürücülere önemli uyarılarda bulundu

Konya Valiliği Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu verilerini paylaşıp şehirde 5 ve 6 Şubat tarihlerinde beklenen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına işaret ederek, vatandaşları buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı uyarmıştı.

Bir uyarı da Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden geldi. Emniyet, Konya-Aksaray, Konya-Antalya, Konya-Karaman, Konya-Ankara, Konya-Afyon ve Konya-Isparta'ya bağlayan devlet karayollarında 4 Şubat 2023 Cumartesi saat 23.55 itibariyle son hava ve yol durumu bilgisini paylaşarak, sürücüleri gecenin ilerleyen saatlerinde oluşabilecek sis, buzlanma, don ve kuvvetli yağıştan doğabilecek tehlikelere karşı uyardı.

Emniyetten yapılan açıklama sürücülere kış şartlarında güvenli sürüş için şu uyarılarda bulunuldu:

  • Aracı yavaş ve dikkatli kullanın,
  • Ani ve sert hareketlerden kaçının
  • Takip mesafesini koruyun
  • Kış lastiği kullanın

KONYA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARINDA SON DURUM

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden karayollarında hava ve yol durumu açıklamasında bulunuldu. Konyayı diğer illere bağlayan şehirlerarası devlet karayollarında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan yol ve hava durumu ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Konya-Kulu Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez hava kapalı, yağış yok. Cihanbeyli hava kapalı yağış yok. Zemin kuru, görüş mesafesi açık.

Konya-Aksaray il sınırı: Yol trafiğe açık, hava açık yağış yok. Zemin kuru, görüş mesafesi açık.

Konya-Ereğli Makas; Aksaray il sınırı Ereğli Makası arası: Yol trafiğe açık. Merkez hava kapalı yağış yok. Ereğli ve Karapınar hafif kar yağışlı. Zemin merkez kuru, Ereğli ve Karapınar'da zemin ıslak, görüş mesafesi açık.

Konya-Karaman il sınırı arası: Yol trafiğe açık, hava hafif kar yağışlı. Zemin ıslak, görüş mesafesi açık.

Konya-Isparta il sınırı: Yol trafiğe açık, merkez ve Beyşehir hava kapalı yağış yok. Merkez yer yer zemin ıslak, Beyşehir'de yer yer gizli buzlanma var. Görüş mesafesi açık.

Konya-Antalya il sınırı arası: Yol trafiğe açık, merkez ve Seydişehir hava kapalı yağış yok. Zemin kuru, görüş mesafesi açık.

Konya-Afyon il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Akşehir'de hava açık. Kadınhanı hava kapalı, yağış yık. Zemin kuru, görüş mesafesi açık.

yoldurumu-konya-2355.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.