Konya Emniyeti'nden deprem yardımı dolandırıcılığı uyarısı! Asılsız paylaşımlara dikkat

Konya Emniyeti'nden deprem yardımı dolandırıcılığı uyarısı! Asılsız paylaşımlara dikkat

Konya Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada deprem yardımı toplama görünümüyle oluşturulan sahte hesaplara dikkat çekerek, deprem bölgelerine yapılacak yardımların Resmi Kurumlar aracılığı ile yapılması uyarısında bulundu

Konya'da vatandaşlar tüm Türkiye'de olduğu gibi deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için seferber oldu. Gerçekten yardım ulaştırmak isteyen milyonların yanı sıra dolandırıcılar da sahte kampanyalar ve paylaşılan IBAN numaraları ile piyasaya çıkmaya başladı.

Konya'dan Hatay'a askeri kargo uçağı ile sevkıyat yapılacağı yönünde bir paylaşım yapan ve vatandaşların depremzedeler için topladığı gıda ve ihtiyaç malzemelerine göz dikenlerin sosyal medya paylaşımları dikkat çekti. Emniyet paylaşımda adı geçen yardım toplama faaliyetinin sahte ve asılsız olduğuna dikkat çekerek, yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sosyal medyada yardım toplama görünümüyle ortaya çıkan sahte hesaplara itibar edilmemesi ve resmi kurumlar aracılığı ile yardım yapılması uyarısında bulunarak, asılsız ve dolandırıcılık amaçlı içeriklere karşı yasal işlemler başlatıldığını açıkladı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Asılsız ve dolandırıcılık amaçlı içeriklere karşı yasal işlemler başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızdan sosyal medya platformlarında yardım toplama görünümüyle oluşturulan sahte hesaplara itibar etmemelerini ve deprem bölgelerimize yapılacak yardımların Resmi Kurumlar aracılığı ile yapılmasını rica ediyoruz.

emniyet.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.