Konya Emniyeti gençleri siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı ve sosyal medyaya karşı bilinçlendirdi

Konya Emniyeti gençleri siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı ve sosyal medyaya karşı bilinçlendirdi

Konya'da 'Siberay' faaliyetleri kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ortaokul, lise öğrencilerine ve velilere yönelik düzenlenen siber farkındalık semineri ile siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı ve sosyal medyaya karşı uyardı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Siberay faaliyetleri kapsamında, ortaokul, lise öğrencilerine ve velilere yönelik siber farkındalık semineri gerçekleştirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu, Seydişehir Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi, Cemil Meriç Anadolu Lisesi ve Ted Kolejinde eğitim gören toplam bin yüz öğrenciye çocuk ve gençlerin sanal ortamdaki tehlikelerden korunması amacıyla başlatılan "Siberay" projesine ilişkin sunum yapıldı.

Gerçekleştirilen seminer kapsamında Siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme konuları hakkında bilgiler aktarıldı.

Siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı, siber güvenlik, güvenli internet, sosyal medyanın hayatımıza etkisi ve diğer konu başlıklarında uyarılar yapıldı. Öte yandan gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerinin soruları da yanıtlandı.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre çocukların ve gençlerin günümüzde uzun süre vakit geçirdiği sanal ortamlarda güvenli kullanım için bilinçlendirme eğitimlerinin devam edeceği ifade edildi.

siber.jpg

siberr.jpg

siberrr.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.