Konya Eğitim-Bir-Sen’li kadınlar sorunlarını tartıştı! Toplu Sözleşmeyi değerlendirdi

Konya Eğitim-Bir-Sen’li kadınlar sorunlarını tartıştı! Toplu Sözleşmeyi değerlendirdi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şubesi Kadın Komisyonu bir araya gelerek, Ağustos ayında görüşmeleri yapılacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşmeyi değerlendirdi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şubesi Kadin Komisyonunun ağustos ayında görüşmeleri yapılacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşmeyi tartıştı. Toplu Sözleşme hazırlık çalışmaları kapsamında Şubenin Kadın Komisyonu üyeleri Meram Öğretmenevi’nde kahvaltı programında biraraya gelerek Kadın özelinde Toplu sözleşme kapsamında hangi sorunlara nasıl çözüm üretilebileceğine dair taleplerini yapılandırdı. Müzakere etti.

egitimbirsenkonya5.jpg

Şube Başkanı Şenol Metin ile Konya milletvekili adayı ve Konya Teknik Ünivesrsitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doçent Dr. Armağan Güleç Korumaz’ın da katıldığı programda bir selamlama konuşması yapan Şube Başkanı Şenol Metin, "Eğitim-Bir-Sen’li kadınlar farkındalık üreten çalışmalara imza atmıştır. Kızılay ile gerçekleştirilen Gönüllü Kan Bağışçılığı ve Kök Hücre Farkındalığı projesi başta olmak üzere hayata dokunan çalışmaların içinde olmuştur. Şimdi de ağustos ayında gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen’in önüne kadın akademisyenlerin ve kadın üniversite çalışanlarının sorunlarını bir rapor halinde sunacaktır" dedi.

egitimbirsenkonya1.jpg

Konya milletvekili adayı ve Konya Teknik Ünivesrsitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doçent Dr. Armağan Güleç Korumaz ise, "Bir kadın akademisyen olarak anne olmanın sorumluluğu ile nitelikli, ülkesine katma değer katan bir akademisyen olma arasında tercih durumunda kalmamalıyız.’ Diyerek başladığı konuşmasına ‘Yükseköğretimde kadın okullaşma oranı, erkek okullaşma oranını ilk kez geçen yıl geçti ve her yıl artıyor. Kadın akademisyen sayısı artıyor. Rektör, dekan, bölüm başkanı, müdür gibi yönetici konumundaki kadın oranını da batı ülkelerinin ortalamasının çok üzerinde ve orada da istatistikler iyileşiyor ama hala yüzde 32’ler civarında, arttırmalıyız" diyerek, ardından üniversitenin bir misyonunun da değer transferi olduğunu ifade etti.

egitimbirsenkonya2.jpg

Şube Kadın Komisyonu Başkanı Serpil Yakut da, "Biz örgütlü yapıların ve sendikaların olmazsa olmazlarıyız. Gerektiğinde aile bütçesini yöneten, gerektiğinde ailesi için üreten biz kadınlar çalışma hayatında ve sendikada da üretici olacağız. Üreteceğiz ki sahada yaşanan aksaklıklara çözümler bulacağız. Örgütlü olmak özgürlük, hak, adalet mücadelesi vermek demektir, örgütlü gücümüzün sayesinde elde ettiğimiz kazanımlarımız bugün sadece bizim değil, gelecek nesillerin de kazanımları olması için çalışmaya devam edeceğiz. Biz çalışan kadınlar, Türkiye Yüzyılı vizyonunun taşıyıcısı olarak sadece bugünü düşünen bireyler olamayız, henüz doğmamış çocuklarımızın da hak, adalet, özgürlük ortamına gelmeleri için daha güçlü bir zemin hazırlamaya, var olan zemini ise hep beraber güçlendirmeye devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

egitimbirsenkonya4.jpg

Çalıştayda ise, kadın üniversite çalışanlarının sorunları tartışıldı, çözüm önerileri formüle edildi, raporlaştırıldı. Hazırlanacak raporun bu hali ile bile çok nitelikli bir çerçeve çizdiği, redaksiyon ardından Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu raporuna kaynaklık etmek üzere gönderileceği Komisyon Başkanı Serpil Yakut tarafından ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.