Konya Düğün Salonları Derneği'nden düğün yasağı açıklaması! Karara saygılıyız destek bekliyoruz

Konya Düğün Salonları Derneği'nden düğün yasağı açıklaması! Karara saygılıyız destek bekliyoruz

Konya Düğün Salonları Derneği düğün yasağı kararıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada karar saygılı olunduğu belirtilerek, yaşadıkları sıkıntılar gözönünde bulundurularak sektöre gereken desteğin verileceğine inandıklarını belirttiler

İçişleri Bakanlığı’nın 26.08.2020 tarihinde yapmış olduğu ve ilimizde dahil olmak üzere çeşitli illerde nişan, kına, sünnet organizasyonların iptalinin ardından Konya Düğün Salonları Derneği basın açıklamasında bulundu.
Konya Düğün Salonları Derneğinden yapılan açıklama;
“Devletimizin almış olduğu kararı Konya Düğün Salonları Derneği olarak saygıyla karşılıyoruz. Her daim devletimizin yanında yer aldığımızı ifade ederek insan sağlığının bizim içinde önem arz ettiğini bildiririz. Lakin kamuoyunun şunu bilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz.
Konya Düğün Salonları Derneği olarak çok zor bir süreç içerisindeyken şu ana kadar yapmış olduğumuz organizasyonları devletimizin almış olduğu kararlara ve kurallara göre denetimli bir şekilde yaptığımızı bildiririz. Denetimi olmayan düğünlerde ve düğün yapma faaliyeti olmayan mekanlarda yapılan organizasyonlar sonucu vaka sayılarındaki artışı bütün yetkililer gibi bizlerde kabul etmekteyiz. Ancak alınan bu ani karar sektörümüzdeki işletmecilerle,  organizasyonları olan vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmiş olup genelgeyle belirlenen şartlarda birçok müşterimiz program yapmamayı tercih etmiştir. Yaşanan bu durum hem sektördeki meslektaşlarımızı, hem tedarikçilerimizi, hem de çalışanlarımızı işsiz kalma ile karşı karşıya getirmiştir. Bu süreçteki sıkıntılarımızın devlet yetkilileri tarafından da göz önünde bulundurularak, en kısa sürede düğün sektörüne de gerekli desteklerin verileceğine inancımız tamdır. Konya Düğün Salonları Derneği olarak alınan bu kararlar neticesinde çıkabilecek sorunları çözme adına aşağıdaki çözümler alınmıştır.                                                        
26.08.2020 Tarihinden itibaren nişan-kına-sünnet organizasyonları kesinlikle yapılmayacaktır.
Düğün ve nikahlarda yiyecek ve içecek ikramı yapılmayacak sadece su ikram edilecektir.
65 yaş üstü ve 16 yaş altı 1. ve 2. derece akrabalar hariç salona kabul edilmeyecektir.
İptal edilen organizasyonlar ileri bir tarihe ertelenecek. Tamamen iptal söz konusu ise alınmış olan kaporalar (Meslektaşlarımızın daha fazla zorluk çekmemesi adına) herhangi bir kesinti olmaksızın 2021 yılı düğün sezonunda verilecektir.
Yaşadığımız bu zorlu sürecin biran evvel son bulmasını ve yetkililerimizin en kısa sürede gerekli iyileştirmeleri yapacaklarını temenni ettiğimizi kamuoyuna saygılarımız ile arz ederiz.”

Etiketler :