Konya Derbent’e Hastane  Müjdesi

Konya Derbent’e Hastane Müjdesi

Derbent İlçesi’ne yapılması planlanan ve 2018 yılı Sağlık Bakanlığı Yatırım programına alınan Derbent İlçe Devlet Hastanesi’nin yer tespit çalışmaları tamamlandı.

Derbent İlçesi’ne yapılması planlanan ve 2018 yılı Sağlık Bakanlığı Yatırım programına alınan Derbent İlçe Devlet Hastanesi’nin yer tespit çalışmaları tamamlandı. Proje hazırlıklarının da sona ermesi ile birlikte yeni hastane binası için ihaleye çıkılacağı açıklandı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları Derbent de incelemelerde bulunarak Derbent Kaymakamı Aziz Kayabaşı ve Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı makamlarında ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretlerde, Derbent’e kazandırılacak olan yeni hastane ile ilgili istişareler yapılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

ACAR’DAN TEŞEKKÜR

Derbent İlçesi’nde sunulacak olan sağlık hizmeti kalitesinin, ilçeye 4 km uzaklıkta kurulacak olan Aladağ Kayak Merkezi nedeni ile daha da önemli bir hale geldiğini vurgulayan Başkan Acar, “Derbent ilçemize yeni ve modern bir hastane yapılacak olması bizleri son derece memnun etmektedir  İlçemize bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. " dedi. Başkan Acar, günün anısına Prof. Dr. Koç’a Derbent belediye logolu bir vazo hediye etti.

KAYMAKAM KAYABAŞI: HAYIRLI OLSUN

Yeni Hastane binasının ilçe için son derece önemli bir kazanım olacağının altını çizen Kaymakam Aziz Kayabaşı’da, “Derbent’e yapılacak olan yeni hastanenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyerek ziyaretleri nedeni ile Prof. Dr. Koç’a teşekkür etti.

KOÇ: YENİ HASTANEYE İHTİYAÇ VARDI

Mevcut hastane binasının Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği fiziki standartların altında olduğunu bu nedenle yeni bir hastane binasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç “Böylesine güzel bir projenin hayata geçirilmesi noktasında verdikleri her türlü destek ve katkıdan dolayı Sağlık Bakanlığımıza ve tüm ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret ve değerlendirmelerin ardından mevcut binada hizmet sunan 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Derbent Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezi’nde de incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet buralarda görev yapan sağlık çalışanları ile de sohbet ederek yaşadıkları sıkıntılar hakkında ortaya konulan çözüm önerilerini istişare ettiler.

Etiketler :