Konya depremi hangi fayda oldu? Deprem uzmanı Naci Görür'den kritik açıklama

Konya depremi hangi fayda oldu? Deprem uzmanı Naci Görür'den kritik açıklama

Konya güne depremle uyandı. AFAD'a göre 4,8, Kandilli Rasathanesine göre ise 5.1 büyüklüğündeki Merkez üssü Kulu ilçesi olan depremle ilgili Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür, Eskişehir fayını işaret etti

Konya'nın Kulu ilçesinde bu sabah 07.58'de meydana gelen AFAD'a göre 4.8, Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise 5.1 mw büyüklüğündeki depremin ardından ilk değerlendirmeyi yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin kaynağını oluşturan fay hattı ile ilgili açıklamada bulundu.

konya-deprem-fayi-naci-gorur.jpg

NACİ GÖRÜR'DEN KONYA DEPREMİNİN ARDINDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün sabah saatlerinde Konya'da meydana gelen 4.8'lik depreme ilişkin değerlendirme yapan Prof. Dr. Naci Görür, Eskişehir fayını işaret etti.

Konya'da AFAD verilerine göre 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının hissedildiği kentte zarar oluşmadığı açıklanırken, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den de önemli açıklama geldi.

Konya'da Ağustos ayı başında yaşanan Selçuklu Çandır merkezli 5,1 büyüklüğündeki depremi de hatırlatan Prof. Görür, Sosyal medya hesabından depreme ilişkin Eskişehir fay zonunu işaret ederek, "Konya, Kulu-Tavşancalı’da 5,1 deprem oldu . Yakınlarda aynı bölgede aynı büyüklükte deprem Çandır- Selçuklu’da olmuştu. Bugünkü deprem muhtemelen Eskişehir Fay Zonunun devamında oluştu (Esat vd 2016), sevgiyle" ifadelerini kullandı.

nacigorur-konya.jpg

KONYA'DA DİRİ FAY HATTI VAR MI?

Konya çöküntüsü; Batıda Konya fay zonu, Doğuda Divanlar Fayı, Kuzeyde ise Karaömerler fayı ile sınırlıdır. Konya İl merkezinin batı kesimi Konya Fay zonu üzerinde bulunmaktadır.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Akşehir Fay zonunun içindeki bölgede 1900-2016 yılları arasında 5 ve üzeri büyüklükteki 9 deprem meydana geldi. Konya; Akşehir ve Doğanhisar, Sultandağı ve Çay doğrudan bu fay zonları üzerinde yer almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum