Konya dahil 8 ilde suç kayıtları bulunan tırnakçı kadın ve kız çocuğu son işlerinde yakalandı

Konya dahil 8 ilde suç kayıtları bulunan tırnakçı kadın ve kız çocuğu son işlerinde yakalandı

Ankara Polatlı'da tırnakçı olarak adlandırılan dolandırıcılar yakalandı. Tırnakçıların Ankara- Kırşehir-Kocaeli-İstanbul-Aksaray-Konya-Isparta ve Afyonkarahisar illerinde olmak üzere toplam 14 ayrı suç kayıtlarının bulunduğu tespit edildi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde tırnakçı olarak adlandırılan dolandırıcılar yakalandı.

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğünün operasyonları sonucu dolandırıcıların kimlikleri belirlenerek operasyonla yakalandı. Dolandırıcıların Türkiye'nin birçok noktasında bu şekilde vatandaşları dolandırdığı öğrenildi. 14 ayrı suça karıştıkları belirtilen tırnakçılar ile ilgili Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak, "Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmalarda ilçemiz merkezinde bulunan bir tekel büfesinden tırnakçılık suretiyle dolandırıcılık yapan S.P. isimli bayan ve D.K .isimli kız çocuğu yakalanmıştır.

Kız çocuklarını kullanıyorlar

Faillerin eylemlerinde özellikle kız çocuklarını kullandığı ve alışveriş yapmak bahanesi ile girdikleri iş yerlerinde değeri düşük çeşitli ürünler aldığı sırada iş yeri sahibine çeşitli sorular sormak suretiyle dikkatini dağıtarak bazen aldıkları ürünlerin ücretini ödemek için 200 TL'lik banknot verip geri almak suretiyle, bazen de bu parayı vermiş gibi hem çeşitli ürünler alarak hem de iş yeri sahibinden para üstü almak suretiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

8 ilde 14 suç kayıtları var

Şahıslardan benzer şekilde Ankara- Kırşehir-Kocaeli-İstanbul-Aksaray-Konya-Isparta ve Afyonkarahisar illerinde olmak üzere toplam 14 ayrı suç kayıtlarının bulunduğu tespit edilmiştir. Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince bundan sonra da suçların aydınlatılmasına yönelik çalışmalar özverili bir şekilde devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :