Konya Çumra'nın köylerinde camilerden anons yapılmaya başlandı! Mahallelere giriş çıkış yasaklandı

Konya Çumra'nın köylerinde camilerden anons yapılmaya başlandı! Mahallelere giriş çıkış yasaklandı

Konya’da haftasonuna damga vuran gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Dün alınan bilgilere göre tüm hastanelerin pandemi hastanesi olmasına karar verilmişti. Bugün de Konya’da tespit edilen virüs nedeniyle mahalle karantinaya alındı.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını Türkiye’de görüldüğü 10 Mart tarihinden bu yana 5 bin cana mal oldu.

Normalleşme süreciyle birlikte kısıtlamaların hafifletildiği Türkiye’de insan hareketi artınca vaka haberleri de birbirini izledi.

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi’nde bazı aile üyelerinde rastlanan koronavirüsten dolayı mahallenin karantinaya alındığı öğrenildi.

Öte yandan mahalleye bağlı olan civar mahallelerde de anons yapılmaya başlandı.

Ekiplerin evlere giriş çıkışları kapattığı ayrıca filyasyon ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Çumra'nın köylerinde cami hoparlöründen anons edilmeye başlandı. Abditolu, Dedemoğlu, Küçükköy, Karkın'da yapılan anonslarda şehir merkezinden mahallelere giriş çıkışın durdurulduğu öğrenildi.

BAŞKAN OFLAZ AÇIKLAMA YAYINLADI

Başkan Oflaz açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

Kıymetli Hemşehrilerim;

Küçükköy Mahallemiz Çumra ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla COVİD - 19 vakalarının önüne geçilmesi nedeniyle 13-06-2020 tarihi saat 14.00’den itibaren Karantina altına alınmıştır.

Mahallemize giriş çıkışlar yasaklanmıştır.

Küçükköy Mahallemize ki hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarken,
Tüm hemşehrilerimize daha dikkatli ve tedbirli olmanız gerektiğini tekrar hatırlatırız.

Sosyal Mesafe + Maske + Hijyen konusunda ki hassasiyetimizi daha da arttırmak gerektiği bu olay ile tekrar ortaya çıkmıştır.

Cenaze, Taziye, Nişan, Düğün vb programlardaki ki kalabalık olmamızın ne gibi sıkıntılara açabileceği nin bir sonucu olarak bugün Küçükköy Mahallemizde karantina uygulama mecburiyeti hasıl olmuştur.

Devletimiz, Sağlık Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyemiz, Çumra Belediyemiz mücadele ederken bireysel tedbirleri almadığımız takdirde bu mücadeleyle boşa çıkmaktadır. Hep birlikte alacağımız tedbirlerle inşallah bunu da üstesinden geleceğiz.

Bu işi hep birlikte sıkı tutacağız.

Bizlere düşen en önemli konu ; maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmek. Panik yapmayacağız ve tedbirleri elden bırakmayacağız. Kontrollü davranacağız.

MEMLEKET ÖZEL

Etiketler :