Konya Cihannüma'dan dev etkinlik! Merkez ve 5 ilçede aileler sabah namazında buluşacak

Konya Cihannüma'dan dev etkinlik! Merkez ve 5 ilçede aileler sabah namazında buluşacak

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliğinin çağrısıyla Konyalı aileler 11 Eylül Pazar günü merkez ve 5 ilçede sabah namazında bir araya gelecek. Konya İl Müftüsü Ali Öge’nin de katılacağı buluşmanın adresi Sultan Selim Camii olacak.

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği hafta sonu anlamlı ve büyük bir etkinlik gerçekleştirecek. Derneğin çağrısıyla Konyalı aileler sabah namazında bir araya gelecek. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin de katılacağı büyük buluşma Mevlana Meydanı'ndaki Sultan Selim Camii'nde gerçekleştirilecek.

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği hafta sonu büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Birçok sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle 11 Eylül Pazar günü Konyalı aileler sabah namazında bir araya gelecek. Tüm Türkiye ile birlikte aynı anda gerçekleştirilecek buluşmanın Konya’daki adresi Sultan Selim Camii ve Mevlâna Meydanı olacak.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Sabah 05.50’de Mevlâna Meydanı’nda çok sayıda aile birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla buluşarak, sabah namazını eda edecek. Tüm Türkiye’de gerçekleşecek buluşma geçtiğimiz yıllarda koronavirüs salgınına rağmen büyük ilgi görmüştü. Bu yılki buluşmaya katılımın ise rekor düzeyde olması bekleniyor. Sultan Selim Camii’ndeki 'Aileler Sabah Namazında Buluşuyor' etkinliğine Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de katılacak. Öge’nin kıldıracağı namazın ardından eller semaya açılarak insanlığın kurtuluşu için dua edilecek. Ayrıca dernek tarafından katılımcılara ikramlarda bulunulacak. Etkinlikte Konya’da faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri de eşleri ve çocuklarıyla birlikte yer alacak.

“GÖNÜLDEN KUCAKLAŞACAĞIZ”

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Ömer Faruk Seleş, dernek genel merkezinin koordinesinde tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ etkinliğine tüm vatandaşları aileleriyle birlikte davet etti. Günün en bereketli anından tüm Konyalılarla birlikte faydalanacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Seleş “Sabah namazı Rabbimiz tarafından müminlere sunulan çok güzel bir fırsattır. Bu bilincin özellikle çocuklarımızda da gelişimini sağlamak, ayrıca toplumsal birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha güçlendirmek amacıyla 11 Eylül Pazar günü 05.50’de Sultan Selim Camii’nde buluşacağız. Etkinliğimiz aynı gün sadece Konya merkezde değil, 5 ilçemizde de gerçekleştirilecek. Gönülden buluşma ve kucaklaşmayla Konyalı kardeşlerimizle özlem gidereceğiz. Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde vatanımız, aziz milletimiz, geleceğimiz, çocuklarımız ve ümmet için dua edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KONYA MERKEZ VE 5 İLÇEDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Cihannüma Genel Merkezi tarafından koordine edilen ve tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek sabah namazı buluşması Konya merkez Sultan Selim Camii ile birlikte Kulu Merkez Camii, Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Çumra Merkez Ulu Camii, Yunak Merkez Çarşı Camii ve Seydişehir Seyyid Harun Veli Camii’nde de gerçekleştirilecek.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum