Konya camız havasından çıkıp soğuk havaya giriyor! Kar yeniden geliyor

Konya camız havasından çıkıp soğuk havaya giriyor! Kar yeniden geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümünde lodos etkili olurken, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kısa süreli fırtına bekleniyor. Konya ise sıcak havalardan kar yağışlı ve soğuk havalara geçiş yapıyor.

Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklıklarının cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Bayram Doğan, ülke genelinde sıcaklıkların cuma günü mevsim normallerine, cumadan sonra ise mevsim normallerinin altına düşeceğini söyledi.

Pazar günü itibarıyla yeni bir yağışlı sistemle birlikte yurdun kuzey kesimlerinde kar yağışının başlamasının beklendiğini anlatan Doğan, bu yağışların pazartesi günü biraz daha doğuya hareket ederek ülkenin doğu ve kuzey bölgelerini etkileyeceğini bildirdi.

Meteorolojik haritalara düşen verilere göre Konya'ya 14 Şubat tarihinde tekrar kar yağışı geliyor. 15 Şubat'ta da devam edecek yağışlar sonrası şehirde hava sıcaklığı 20 dereceye varan değer kaybı yaşayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.